Last news in Fakti

19 Март, 2021 16:15 1 095 0

Съдийската комисия към БФС с изявление против насилието над рефери

  • съдийска комисия-
  • осъждане-
  • изваждане-
  • доживот-
  • наказание-
  • насилие-
  • агресия-
  • съдии

"Възнамеряваме да инициираме промени в Дисциплинарния правилник, в това число и изваждане от футбола", се казва в изявлението

Съдийската комисия към БФС с изявление против насилието над рефери - 1
Снимка: БГНЕС

Съдийската комисия към БФС излезе с позиция относно зачестилите прояви на насилие над съдиите, които ръководят мачове в аматьорския футбол.

Изявлението, публикувано на сайта на футболната ни централа:

"Съдийската комисия при БФС изразява своето възмущение и загриженост относно зачестилите прояви на насилие над реферите, обслужващи първенствата в аматьорския футбол.

Категорично се противопоставяме на подобен род прояви, които намираме за крайно неприемливи, уронващи достойнството на личността и принизяващи съдийското съсловие.

Работата на реферите на терен е човешка дейност, която носи присъщата ѝ вероятност за допускане на грешки. От такива не са защитени и състезатели, и треньори.

Насилието спрямо съдийската гилдия е сериозно предизвикателство, което е възможно да бъде преодоляно единствено в партньорство и със съдействие от цялата футболна общественост в Република България.

СК при БФС заявява твърдата си позиция, че е недопустимо да се прави компромис с проявите на агресия и апелира за упражняване на още по-сериозен контрол и налагане на максимално строги санкции на отговорните лица. В тази връзка Комисията възнамерява да инициира промени в Дисциплинарния правилник, в това число и налагането на дългосрочни наказания и изваждане от футбола при прояви на физическа агресия спрямо съдиите.

В заключение, СК при БФС за пореден път призовава цялата общественост да се въздържа от обидни и манипулативни внушения за дейността на съдиите по терените, които рушат доверието и уронват престижа на футбола и футболното съдийство".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА