6 Август, 2021 19:28 3 143 1

Италия хвърли бомбата на лекоатлетическата писта в Токио

  • италия-
  • щафета-
  • изненада-
  • победа-
  • 4х100-
  • олимпиада-
  • великобритания

Италианците спечелиха щафетното бягане 4х100 метра

Италия хвърли бомбата на лекоатлетическата писта в Токио - 1
Снимка: БГНЕС

Италия постигна сензационна победа в щафетното бягане на 4х100 метра за мъже и спечели първа олимпийска титла в дисциплината с време от 37,50 секунди. Лоренцо Пата, Ламонт Джейкъбс, Есеоса Десалу и Филипо Торту изпревариха само с 0,01 секунди Великобритания, която се окичи със среброто.

За състезаващия се за Италия американец Джейкъбс, който бяга на втори пост, това е второ злато от Токио след изненадващия триумф на 100 метра при мъжете преди пет дни.

Големият герой за италианците днес беше Торту, който изригна с много силно финално бягане в последните десетина метра и успя да изпревари с една стотна британеца Натаниел Мичъл-Блейк. Така италианците се окичиха със златните медали, а резултатът им от 37,50 секунди е национален рекорд.

Бронзовият медал стана притежание на щафетата на Канада с време от 37,70 сек.

При жените очаквано триумфира Ямайка, като Илейн Томпсън прибави трети златен медал от Токио след тези на 100 и на 200 м. Те финишираха за 41,02 сек. и детронираха отбора на САЩ, които бяха олимпийски шампионки в Лондон 2012 и Рио 2016. Времето на американките е 41,45 сек., а трети се нареди съставът на Великобритания с 41,88 сек.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 док

    7 1 Отговор
    наглосаксите са отнесли плувката по доста болезнен начин. приятно.