23 Януари, 2022 15:00 2 189 3

Нгану и Ган изневериха на стиловете и разочароваха с представянето си в октагона

  • франсис нгану-
  • сирил ган-
  • ufc-
  • брандън морено-
  • дейвесон фигередо

Петте рунда преминаха в кикове и и борба на земята, но без нито един нокдаун

Франсис Нгану и Сирил Ган трябваше да поставят стандартите в UFC за началото на 2022 г., но вместо това двамата гиганти ни предложиха една вяла борба в хода на петте рунда.

В първите две части французинът заложи основно на кикове, като на няколко пъти намери отлично тялото на шампиона.

Нигериецът пък премина в атака от третия рунд, когато успя да свали на два пъти Ган на земята, където основно контролираше двубоя, а всички опити за гилотина или странично задушаване бяха блокирани от претендента.

Същото се повтори и в четвъртата част, докато в петата Сирил опита да обърне борбата в своя полза, но очевидно бе тренирал за съвсем различен мач и не успя да стори достатъчно, за да надвие стария си спаринг партньор.

Съдиите в крайна сметка трябваше да се произнесат и те взеха единодушно решение в полза на „Хищника“, макар „синята карта“ на Уейд Виейра да отчете и първия рунд в полза на безспорния шампион.

Франсис Нгану официално опази пояси си при най-тежките, а след мача призна, че иска преди да се пенсионира да се пробва и в бокса, но все още е рано за тази важна крачка в кариерата му.

Сирил Ган пък инкасира първото си поражение в кариерата, като бе категоричен, че тепърва ще има своите възможности, за да се окичи с шампионския пояс.

В останалите мачове от UFC 270 особено впечатление направи двубоят за титлата в категория „муха“, където Брандън Морено и Дейвесон Фигередо си заслужиха приза за „Бой на вечерта“. В петте рунда двамата не спряха да се нападат с мощни комбинации и на практика не позволиха на публиката да седне по местата си. В крайна сметка Фигередо си върна пояса от Морено и двамата вече си размениха по 1 победа, като бяха категорични, че ще има и трети мач, който окончателно да реши спора помежду им.

Мишел Перейра пък триумфира над Андре Фиальо в категория до 77 кг. Майсторът на капуейрата срещна достоен съперник в лицето на португалеца, но динамиката във втория и третия рунд му донесоха успеха в картите на съдиите, които справедливо отчетоха 29:28 за Перейра.

Саид Нурмагомедов имаше нужда от по-малко от половин рунд, за да задуши Коуди Стаман при най-леките. Високият руснак си свърши отлично работата, като дори не получи нито един сериозен удар.

Мишел Моралес също спечели в първата част боя си с Тревин Гилс, но той успя да стигне до технически нокаут, след като успя да се възстанови от ранните атаки на съперника, а един точен удар в брадичката прати Гилс на земята, където така и не успя да се опази от чуковете на Моралес.

Виктор Хенри изцяло доминираше над Раони Барселос в тяхната битка, като не остави никакво съмнение в решението на съдиите край ринга.

Джак Дела Мадалена нокаутира Пийт Родригез, Тони Гравели спечели с решение мача със Саймън Оливейра, а Мат Фревола имаше нужда от малко повече от 3 минути, за да стигне до технически нокаут срещу Дженаро Валдез.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    1 2 Отговор
    Гледам снимката и се сещам за една песен на Васко-м@нала (Азис), дето лижеше един нeгър по гърба.
    И тая снимка има много любов. Мъжка и политкоректна любов!

    Коментиран от #2

  • 2 Cck

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Механик":

    Ако си се и възбудил- не е добре.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.