Last news in Fakti

21 Юли, 2013 20:01 1 801 1

Голям Тодор Неделев подчини Левски в Пловдив

  • левски-
  • ботев-
  • тодор неделев
Голям Тодор Неделев подчини Левски в Пловдив - 1
Снимка: Тодор Неделев, botevplovdiv.bg

Отборът на Левски продължи със слабото си представяне от началото на сезона и във вътрешния шампионат на страната.

"Сините" се издъниха в дербито от първия кръг на "А" група, губейки с 1:2 при гостуването си на Ботев (Пд).

Срещата се игра на "Колежа", а в герой за "канарчетата" не за пръв път бе младият талант Тодор Неделев, който вкара и двата гола за пълния обрат през второто полувреме, след като гостите бяха открили резултата рано-рано чрез Гари Родригес.

Последният пък бе изгонен в 37-ата минута за удар без топка срещу Веселин Минев и остави своите да доиграват с човек по-малко.

По трибуните на стадион "Христо Ботев" липсваха феновете на "сините", които изпълниха заканите си да бойкотират мача. В сектора за гости се открояваше самотен трансперант "Срам ни е да ви гледаме", над който се виждаха очите на Апостола и Гунди, които гледаха встрани.

Пред погледа на новия си треньор Славиша Йоканович, тимът на Левски откри резултата още в 6-ата минута, когато Гари Родригес проби сам и стреля от дъгата, а топката се отби в лявата греда и влезе в мрежата на домакините.

В 37-ата минута обаче героят за "сините" си изпроси глупав червен картон, след като влезе в спор с Веселин Минев и излишно го бутна с ръка, за което съдията изгони Родригес.

През първото полувреме играчите на Ботев (Пл) имаха две добри ситуации за гол, в центъра на които бе Мариян Огнянов, но на полувремето резултатът бе 1:0 за Левски.

Пет минути след началото на втората част капитанът на гостите Станислав Ангелов изчисти от голлинията удар на Бобан Грънчаров. В 57-ата минута обаче резултатът бе изравнен, след много добър рейд на Тодор Неделев, който навърза трима играчи на съперника и реализира с диагонален удар след пробив отдясно - 1:1.

В следващите 15 минути Домовчийски имаше два добри шанса да изведе "канарчетата" напред в резултата, но първо гредата, а после противников защитник го спряха.

Ботев (Пд) обаче не спря да търси пълния обрат и той бе факт в 76-ата минута. Голмайстор отново бе Неделев, който получи отличен пас и бе изпуснат да нахлуе отдясно в наказателното поле и да препарира Пламен Илиев за 2:1!

"Жълто-черните" можеха да направят успеха си и още по-изразителен, но малко преди края нямаше кой да засече центриране на Анисе, което почти сигурно щеше да доведе до гол.

Така Ботев (Пд) отново се поздрави с успех срещу Левски като за начало на новия сезон. Тошко Неделев пък донесе победата на своя тим пред погледите на скаути от чужбина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    sadiata sadiata