17 Ноември, 2022 16:39 970 1

Инфантино отново е единственият кандидат за президент на ФИФА

  • джани инфантино-
  • фифа

Крайният срок за номинациите изтече тази нощ

Инфантино отново е единственият кандидат за президент на ФИФА - 1
Снимка: БГНЕС

Джани Инфантино отново ще спечели надпреварата за най-важния стол в световния футбол, а именно президентския във ФИФА. Причината е, че за втори пореден конгрес той ще бъде единственият кандидат.

Процедурата за номинациите официално приключи тази нощ в 24:00 часа швейцарско време, а в деловодството на федерацията е внесено единствено името на действащия президент.

Инфантино бе в същата позиция през 2019 г., когато спечели втория си мандат начело.

Междувременно ФИФА се разтърсва повторно от корупционния скандал с домакинството на световното първенство в Катар след появата на бял свят за документалния филм на Netflix, в който се разкриват подробности около схемите, съсипали имиджа на една от най-влиятелните институции в глобален мащаб.

Изборният конгрес е насрочен за 16 март 2023 г. в Руанда, където ще бъде официализиран новият мандат на Джани Инфантино.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    2 0 Отговор
    Да.... Все повче това напомня на изборите в НРБ, СССР, Северна Корея и т.н. Или, на изборите за главен прокурор в България.