Last news in Fakti

17 Ноември, 2022 17:05 1 101 3

Генералният спонсор на Левски разкри, че е налял почти 5 млн. лв. в хазната на клуба

  • левски

Новината идва в отговор на критиките, че има конфликт в администрацията

Генералният спонсор на Левски разкри, че е налял почти 5 млн. лв. в хазната на клуба - 1
Снимка: БГНЕС

Трусовете в Левски се завихрят с нов магнитут в последните дни, след като стана ясно, че има сериозни междуличностни проблеми в администрацията. Генералният спонсор на „сините“ - „Телематик Интерактив България“ ЕАД, бе обвинен във всяване на напрежение от страна на Иво Ивков и Станимир Стоилов, а в отговор днес спонсорът публикува доклад, според който обяви, че са платени почти 5 млн. лв. по споразумението с клуба.

3,4 млн. лв. са по спонсорския договор, а 1,3 млн. са по договора за управление, тъй като в борда на директорите намират място представители именно на въпросната компания.

Подобни данни биха доказали недвусмислено, че съществуването на Левски се крепи основно на плещите на генералния спонсор, независимо от непрестанните дарителски кампании, с които феновете правят всичко по силите си, за да може любимият им тим да не изпадне в несъстоятелност.

По всичко личи, че драмите на стадион „Георги Аспарухов“ тепърва предстоят, защото родният шампионат навлиза тримесечна пауза, в която няма да има никакви постъпления от продажба на билети.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някой

    4 2 Отговор
    5 млн. лева от спонсора, над 4 млн. лева от феновете. Това са над 9 млн. лева общо. При разходи около 450 000 лева месечно за заплати. Къде отива разликата? В НАП за плащане на стари данъци или за плащане на други дългове.

    Май най-добре Левски да беше фалирал и да беше почнал от "В" група. И без това тази година в Европа беше неуспешна. А при сегашното класиране догадина вероятно ще е извън Европа. Ако беше фалирал, вместо да харчи за стари задължения, щеше да харчи наполовина по-малко само за заплати, дори много по-малко от половина.

    Коментиран от #2

  • 2 верно е

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "някой":

    Всъщност са 9 млн.от феновете.Всички цъкат по казината и онлайн залагания.Държавата на айдуците и проститутките.
  • 3 безпартиен

    2 1 Отговор
    Някой да знае какви заплати имат президента на клуба,членовете на УС?Дали пък не работят без пари само от обич към клуба?Аз не вярвам!!!!!