Last news in Fakti

30 Януари, 2014 20:11 974 0

Обзор на 23-и кръг във Висшата лига на Англия

  • обзор-
  • 23-и кръг-
  • англия

Вила и УБА си вкараха 7 гола

Обзор на 23-и кръг във Висшата лига на Англия - 1
Снимка: АП/БТА

Много емоции и драматични мачове ни предложи поредния 23-и кръг (междинен) на Висшата лига на Англия. В него бяха отбелязани 25 гола, на 6 пъти отборите излизаха победители в домакинствата си, гостите се отчетоха с 1 победа, а три срещи завършиха при равенства, две от които безголови.

Сред някои от акцентите на кръга попадат голямото дерби нмежду Евертън и Ливърпул, завършило с убедителен успех на "червените", слабите игри на Фулъм, загубените точки от Челси и Арсенал, както и безпроблемната победа на Сити при гостуването си на Тотнъм.

Ливърпул-Евертън 4:0

Отборът на Ливърпул спечели категорично 222-ото градското дерби срещу Евертън с 4:0. Соченият като един от равностойните мачове в кръга двубой всъщност се првърна в рецитал на символичните домакини от "Анфийлд"

Резултатът бе открит от Стивън Джерард с гол в 21-ата минута, а Даниел Стъридж (33' и 35') добави две попадения до почивката.

Луис Суарес оформи крайния резултат малко след подновяването на играта - в 50-ата минута.

Вратарят на Евертън можеше да инкасира и пети гол от дузпата, която сам предизвика. Американският страж фаулира Стърлинг в наказатленото поле, но Даниел Стъридж не успя да вкара от бялата точка.

Така Ливърпул взе важен аванс от четири точки пред един от основните си конкурентни за четвъртото място.

Саутхемптън-Арсенал 2:2

Отборът на Арсенал срещна затруднения при гостуването си на Саутхемптън и стигна само до 2:2.

"Артилеристите" губеха на полувремето с 0:1 след гол на Хосе Мигел Фонте, но след почивката стигнаха до пълен обрат с попадения на Оливие Жиру и Санти Касорла в рамките на четири минути между 48-ата и 52-ата.

Радостта на Арсенал обаче трая само две минути, тъй като Адам Лалана отново възстанови равенството. Играчите на Арсен Венгер бяха пренавити да спечелят двубоя, но това доведе само до изгонването на Матио Фламини в 80-ата минута, което допълнително утежни ситуацията за неговите съотборници.

Юнайтед -Кардиф 2:0

В друг ранен мач от междинния кръг в Англия Манчестър Юнайтед спечели срещу Кардиф като домакин с 2:0. Точни за успеха бяха Робин ван Перси и Ашли Йънг.

Дебют за "червените дяволи" направи Хуан Мата и дори успя да запише асистенция. Ветеранът в състава на Юнайтед Райън Гигс пък записа своя мач №800 за тима.

Суонзи-Фулъм 2:0

Същият резултат 2:0 бе фиксиран и на двубоя между Суонзи и Фулъм. "Лебедите" спечелиха битката през втората част, когато Джонджо Шелви и Чико Флорес вкараха в мрежата на Стекеленбург.

Димитър Бербатов започна като титуляр, но не успя да направи нищо запомнящо се на терена за 83 минути игра. Българинът дори има вина за втория гол на Суонзи, след като изпусна Чико при изпълнение на фаул. Бербатов бе заменен в края от Муамер Танкович, който записа дебют за Фулъм.

Норич-Нюкасъл 0:0

Равенство пък бе фиксирано на двубоя между Нюкасъл и Норич. Двата тима завършиха при резултат 0:0.

Челси-Уест Хем 0:0

Челси пропусна да изпревари Арсенал, след като завърши 0:0 с Уест Хем като домакин.

До идването на почивката Челси имаше убийствено предимство във владеенето на топката, ала трудно намираше начин да се възползва от него.

След паузата домакините пробваха да вдигнат оборотите, като Рамирес бе един от най-дейните не терена, но далечните му удари един след друг летяха, без дори да застрашат Фостър. Безуспешните атаки определено изнервиха играчите на Моуриньо, които започнаха да стрелят от почти всяко удобно положение, но до края на срещата така и не стигнаха до заветния си гол, поделяйки точките с "чуковете".

 

Тотнъм-Сити 1:5

 Манчестър Сити постигна поредна разгромна победа над един от топ отборите във Висшата Лига. Този път "Гражданите" победиха с 5:1 като гост Тотнъм на неговия "Уайт Харт Лейн" в мач от 23-я кръг на първенството.

За голямата победа обаче огромна роля изиграха и съдиите, които отмениха по спорен начин гол на Тотнъм през първото полувреме, а през второто несправедливо отсъдиха дузпа и показаха червен картон на Дани Роуз.

Все пак с оглед играта на двата отбора успехът на Сити бе заслужен, тъй като особено през първото полувреме гостите имаха категорично преимущество. Те откриха резултата чрез Серхио Агуеро,а след почивката Яя Туре вкара дузпата. В 53-та минута Един Джеко направи резултата класически с добавка след греда на Давид Силва.
Макар и с човек по-малко Тотнъм върна един гол чрез Етиен Капу след центриране от корнер, но четвърт час преди края Стеван Йоветич сложи точка на спора с четвърти гол. В самия край Венсан Компани оформи крайния резултат с добавка отблизо.

Благодарение на успеха Сити излезе начело в класирането с точка повече от Арсенал. Единствената лоша новина за Мануел Пелегрини бе контузията на Серхио Агуеро, който трябваше да бъде заменен в края на първото полувреме.

Астън Вила-Уест Бромич 4:3

Александър Тонев остана на резервната скамейка за своя Астън Вила, който спечели домакинството си на Уест Бромич с 4:3.

В Бирмингам 6 от 7-те попадения паднаха само в рамките на първите 45 минути, като „виланите“ трябваше да обръщат мача от пасив 0:2.

Крис Брънт и Фабиан Делф направиха резултата 0:2 до 9-ата минута.

Андреас Вайман и Леандро Балуна изравниха до 24-ата минута.

Отборите си размениха по един гол до полувремето чрез Делф за домакините и Юсуф Мулумбу за гостите.

След паузата Диего Лугано само за няколко минути се превърна в грешник за „дроздовете“, като в 56-ата минута с глава пропусна да порази целта, стреляйки на сантиметри покрай дясната греда, а в 63-ата повали опонент в наказателното поле и Астън Вила получи дузпа. От 11-те метра Бентеке не трепна и шутира мощно до лявата греда за 4:3.

Победата остави Вила на 10-ото място в класирането с 27 пункта, на пет зад 9-ия Саутхемптън и на 3 пред 11-ия Суонси. Уест Бромич пък записа трети пореден шампионатен двубой без победа и се смъкна до 15-ата позиция с 22 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА