Last news in Fakti

24 Март, 2012 21:00 1 535 2

Пръстов отпечатък заменя PIN-а на GSM-ите

  • патент-
  • пръстов отпечатък-
  • gsm-
  • pin

Нова технология, която ще позволи на смартфоните да сканират пръстовите отпечатъци на хората, които ги използват, е била патентована от Sony, предаде бТВ, като се позова на Би Би Си.

От компанията не съобщават кога тази технология ще бъде вградена и представена официално.

Предвижда се да сензорите да бъдат вградени в дисплея и ще бъдат покрити със специална материя, която ще позволява на потребителите да виждат само мястото, на което да поставят пръста си.

Миналата година от Мotorola пуснаха модела Atrix, който има биометричен скенер на гърба си, но новата технология на Sony, която ще позволи скенерът да бъде върху самия дисплей, обещава да направи процеса по-лесен.

Анализатори предвиждат, че в близко бъдеще мобилните телефони ще заменят кредитните карти, затова защитата им трябва да бъде по-добра от четирицифрен код.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тотал

    0 0 Отговор
    „Браво!” И като знаем как стоят нещата със сигурността до пръстовия отпечатък май ще имат достъп и други освен собственика му.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.