Last news in Fakti

2 Април, 2012 12:26 2 931 0

Щатските ВМС въвеждат лазерни оръдия

  • вмс-
  • сащ-
  • лазер

Военноморските сили на Съединените щати ще оборудват корабите си с лазерни оръдия до четири години, съобщава Wired. Договорите за доставка на новия тип въоръжение вече са сключени и работата по него започва до месец-два.

Миналия април американските военни публикуваха видео, което показва успешни тестове на лазерно оръдие. В клипа се вижда как оръжието унищожава двигателите на моторна лодка.
 
Лазерът от филмчето е с мощност 14 кВт. От Wired сравняват това със "140 лампи, светещи едновременно в една и също посока и с еднаква дължина на вълната". Военните се нуждаят от лазер с мощност поне 100 кВт.
 
Според специалисти на въоръжение в щатските ВМС ще бъде приет твърдотелен лазер с кристална активна среда и оптични влакна. Той "ще може да пробива 20 фута (6.10 метра) стомана само за секунда".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА