Last news in Fakti

14 Март, 2022 19:34 1 122 1

Роботи ще помагат на Volvo за прегледите на автомобили

  • volvo-
  • робот-
  • преглед-
  • проверка

Изкуствен интелект може да направи пълно сканиране на колата за няколко секунди

Роботи ще помагат на Volvo за прегледите на автомобили - 1

Щатското подразделение на Volvo съобщи, че ще снабди своите дилъри с роботизирани машини, които могат да правят пълен преглед на автомобили в едва няколко секунди. Целта на тези роботи е да намалят времето за проверка на употребявани автомобили и гаранционни поправки.

Роботи ще помагат на Volvo за прегледите на автомобили

Технологията е разработена с помощта на UVeye и използва изкуствен интелект, който запомня всяко действие и може да го използва на по-късен етап. Системата ще бъде инсталирана в над 280 представителства на марката, като първоначално ще се започне с няколко избрани дилъра.

Роботи ще помагат на Volvo за прегледите на автомобили

Комбинация от различни сензори и камери може да открие проблеми с рамата на автомобила, теч на масло, проблем в гумите или джантите, да открие драскотени, вдлъбнатини, корозирали елементи и други.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 1 Отговор
    Само да не се достави тази техника в БЪЛГАРИЯ ! Едва ли и 50% от автомобилите ще минат прегледа !!!