Last news in Fakti

19 Септември, 2022 18:06 1 980 4

Първата станция за подмяна на батерии пътува към Германия

  • nio-
  • станция за подмяна на батерии-
  • германия-
  • европа-
  • електромобили

NIO разширява обхвата си в Европа

Първата станция за подмяна на батерии пътува към Германия - 1

NIO се похвали с първата станция за подмяна на батерии произведена в европейския завод на марката в Унгария. Компанията също така показа как цялото съоръжение е натоварено върху камион и пътува към своя нов дом в Германия, където ще бъде поставено по-късно тази година.

Подобни съоръжения ще бъдат инсталирани още в Нидерландия, Швеция, Дания, а няколко китайски станции вече са поставени в Нидерландия. Разширяването на инфраструктурата съвпада с първите доставки на седана NIO ET7, който също трябва да пристигне в Европа съвсем скоро.

Съоръжението за подмяна на батерии разполага с 14 слота, 13 от които с батерии, както и празен слот за подмяна на наличната в автомобила батерия. Според NIO, станцията може да подменя 312 батерии на денонощие, което означава, че подмяната се случва за около 4 минути и половина.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    6 12 Отговор
    НИО-то няма да има почва у нас. Кокошинков каза, че пускаме двойно по-тежки
    Лади, които ще горят три пъти повече с тройно по-голям резервоар. Имаме крава
    пием мляко.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Адам Хилтън

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Лада гледат към "бъдещето" - близкото бъдеще в което ще трябва да пестим ток от къпане и пране.
  • 4 Питанка

    11 7 Отговор
    Я да кажете тия еко батерии колко са еко в действителност? Тяхното производство е отрова за природата, съдържат вещества, които са отрова. Как ще се обработват тия батерии? Колко ще струва това?