3 Юни, 2024 15:17 2 677 3

Xiaomi се похвали с доставките на първия си електромобил

  • xiaomi-
  • su7-
  • доставка

SU7 набира популярност в Китай

Xiaomi се похвали с доставките на първия си електромобил - 1

Xiaomi навлиза с голяма сила на пазара на електрически превозни средства и се похвали, че надхвърля първоначалните си цели за доставка на първия си автомобил - SU7. Компанията достави 8 646 броя SU7 през май, надхвърляйки първоначално съобщената цифра от 8 630. Тази възходяща ревизия подсказва, че производството на електромобили на Xiaomi се ускорява, като плановете са през юни да бъдат доставени над 10 000 единици. За да посрещне това нарастващо търсене, Xiaomi е въвела стратегия за производство на две смени, като значително е увеличила производствения си капацитет.

Пуснат на пазара в края на март, Xiaomi SU7 бързо привлече вниманието на пазара на електрически превозни средства. До края на май доставките достигнаха 15 764 единици - обещаваща цифра за нов участник на пазара.

Успехът на Xiaomi със SU7 подчертава нарастващата популярност на електрическите автомобили, особено в Китай, най-големия автомобилен пазар в света. Тази тенденция се обуславя от фактори като нарастваща екологична осведоменост, правителствени стимули за електромобили и нарастващи разходи за гориво.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КартоФ

    9 0 Отговор
    Ще ги видим китайците, хич не съм им фен, но ако продукцията им е по-добра от евро/япо/американската, защо не?
  • 2 незнайко

    7 1 Отговор
    Ако и автомобила е като мобилните им апарати добър, значи са ударили ножа на Тесла ! Четах, че цената ще е под 30 000 долара и много добър пробег !
  • 3 Бен тен

    4 0 Отговор
    Еваларката на китайците.
    Така се прави . За пореден път показаха на всички Как се прави.
    Само за сравнение Лусид произвеждат за година по малко коли , от колкото тази прохождаща компания за тримесечие .