22 Август, 2024 15:56 5 546 5

Китайци показаха нетрадиционен начин за паркиране (ВИДЕО)

  • китай-
  • паркиране-
  • паркинг

Прототипът използва технология подобна на тази на Hyundai

Китайци показаха нетрадиционен начин за паркиране (ВИДЕО) - 1

Китайският производител на автомобили IM Motors показа интересна технология за паркиране. Неотдавнашната демонстрация на компанията показа маскиран електрически прототип, който без усилие маневрира странично на място за паркиране без никакво участие на водача.

Въпреки че технологията може да изглежда напълно автономна, по-внимателен поглед разкрива, че зад волана все още е човек. Въпреки това, намесата на водача е минимална, като простото действие на волана инициира движението встрани. След това електрическите двигатели на автомобила работят в тандем, за да насочат предните колела напред, а задните назад, което позволява на автомобила да се придвижи странично на мястото за паркиране.

Този новаторски подход към паркирането може да промени начина, по който се придвижваме в тесни пространства, като премахне необходимостта от сложни маневри за успоредно паркиране.

Въпреки че подробностите за конкретния автомобил, използван в демонстрацията, са ограничени, вероятно става въпрос за нов модел или за обновена версия на съществуващия електрически седан L6 на IM Motors. Компанията все още не е обявила плановете си за комерсиализиране на тази технология, но това е обещаваща разработка, която може да предефинира бъдещето на паркирането.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Китайска

    8 3 Отговор
    Му работа
  • 2 Ко речи?

    3 8 Отговор
    Нищо ново. Автоматичното паркиране е измислено отдавна.
  • 3 Къде отиваш

    9 1 Отговор
    Виждам накъде вървят нещата. Автомобила се превръща в място, където шофьора и пасажерите сядат и се бъзикат с електронните джаджи, докато колата ги закара докъдето са се запътили.
  • 4 Каруца с автопилот

    3 3 Отговор
    Бъдете сигурни, че всичко това се прави за да могат хора да пият и шофират.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.