Last news in Fakti

25 Октомври, 2019 16:56 13 711 7

Мария Цветкова: 117 дка зелени площи в "Младост" са застрашени (ВИДЕО)

  • младост-
  • мария цветкова

Сред демографските мерки е финансова помощ при раждане, чийто размер зависи от образователния ценз на родителите

Мария Цветкова: 117 дка зелени площи в "Младост" са застрашени (ВИДЕО) - 1

Кандидатирам се кмет на Район „Младост“ с ясната идея, че нашият Район се прочу през последните години със своите проблеми. Кандидатирам се именно заради това, че проблемите не са решени. Това заяви в студиото на ФАКТИ кандидатът за кмет на „Младост“ от ВМРО-БНД Мария Цветкова.

„За 3-годишното управление на Десислава Иванчева не виждам нещо да се е подобрило в Района, остават проблемите със зелените площи, остава проблемът с презастрояването, всъщност тя се изявяваше малко повече като човек, който протестира, отколкото да управлява реално. Това трябва да стане чрез конкретни решения и програми“, каза Цветкова.

„Застроеното вече е факт. Проблемът не може да бъде решаван със задна дата. Заедно с Карлос Контрера изчислихме, че в „Младост“ има 117 дка зелени площи, които са потенциално застрашени от застрояване, защото са собственост на частни лица. Те имат правото, ако отговарят на законовите изисквания, да строят. Как може да се предотврати това – изчислихме, че са нужни 57 млн. лева, за да бъдат откупени тези 117 дка.

Редът и сигурността са приоритетни за ВМРО, това включва и пътната мрежа и паркирането. Свидетели сме на паркирани коли по тротоари и в градинки. Този проблем може да бъде решен с изграждането на многоетажни подземни паркинги, които да бъдат обществени. Друга задача е поставянето на осветление, оказва се, че Районът е доста тъмен, особено в малките улички“, коментира Цветкова.

Относно напрежението покрай Центъра по наркомании Цветкова заяви, че не бива той да бъде в близост до училище, до детска градина, до жилищни блокове.

„Проблемите с детските градини в „Младост“ идват от това, че там кандидатстват и родителите, които работят в Района. Трябва да имат предимство децата на живущите в Района, а не предимството да бъде по месторабота. Има много оплаквания, че децата на хора, които работят в „Младост“, но не живеят там, изместват децата с местожителство в Района. Ние предлагаме и да няма такси за детските градини“, каза тя.

В програмата на кандидата е заложено премахване на незаконните цигански постройки, както и забрана на движението на каруци по улиците, която към момента важи само за булевардите. Сред демографските мерки е финансова помощ при раждане, чийто размер зависи от образователния ценз на родителите. Колкото по-висока образователна степен имат те, толкова по-голяма ще е финансовата помощ. Тя ще се увеличава и за всяко следващо дете.

Целия разговор с кандидата за кмет Мария Цветкова гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шшшт

    12 4 Отговор
    Протезета на герп да не се обажда.
  • 2 Бегай легай

    18 3 Отговор
    Досега защо не ге направихте тези неща с вашите хора? Аре, нема нужда! София без герп и тяхната коалициа
  • 3 Селяндур

    6 1 Отговор
    Трябва да се строи, за да може прииждащите да се настанят и за да няма задръстване в България
  • 4 Валери симионуф

    8 3 Отговор
    Е тва путе колко пишки е видяло ако знаете
  • 5 ха такъв

    3 0 Отговор
    Тая бих я взел в зелените площи. Да намачкаме тревата
  • 6 Комбина

    2 0 Отговор
    Тъпанари, до един пишете психопатски идиотщини! Има една велика мъдрост в Библията:"Даже и безумният, когато мълчи, се счита за мъдър." Не изпускайте тази възможност!

    П.С./ 57 000 000 : 117 декара = 487 000 лв. (249 000 евро) за декар, което е пазарна цена в ниския сегмент.
    Никога не забравяйте, че частната собственост е неприкосновена, което означава, че гражданския интерес не стои пред частната собственост. Ако проект с национално значение изисква отчуждаване на земята, държавата преговаря със собствениците, как да бъдат обезщетени, за да си изпълни плановете.
  • 7 Директно от Варна

    0 0 Отговор
    Не плачи, Марийке, не тъжи, че застрояват ливадите софийски, ами ела и погледни, каква борова сеч се върти из кварталът ''Чайка'' варненски, от тъпите руско-турски глави.!!!