Last news in Fakti

23 Август, 2022 14:43 3 963 57

Димитър Гърдев пред ФАКТИ: „Газпром“ е оръжие на Кремъл, прогнозира се цена на газа през зимата около $4000 (ВИДЕО)

  • димитър гърдев-
  • има такъв народ-
  • русия-
  • украйна-
  • дугина-
  • газпром

Такъв акт, като покушението на дъщерята на Дугин, оказва голям ефект в обществото, казва анализаторът

„Газпром“ е оръжие на Кремъл. Това вече е ясно за всички. Русия прогнозира цена на газа през зимата около 4000 долара. Това е удар върху Европа. „Газпром“ търпи загуби, но това е прето от Москва. Дружеството се използва и представлява оръжие на Кремъл. Скъпият газ ще се отрази в скъпата енергия и в производството на продуктите, които Европа изнася. Тревогите в Германия са основателни. Това обяви пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ Димитър Гърдев, международен секретар на „Има такъв народ“.

„Не трябва да имаме илюзии, че ще бъдем изправени пред предизвикателства през зимата. Конфликтът явно ще продължи дълго“, поясни той.

Попитан как гледа на това, че АЕЦ „Запорожие“ се използва като щит, Гърдев каза, че според него международни сили трябва да пазят такива обекти.

„В самата централа има тонове плутоний и уран. Много е важно да се знае как се стопанисват. Заплахите в това отношение са различни. Те са опасни вещества, но е важно и да не се разпространят и да попаднат в ръцете на терористи.
Може да се предизвикат действия на ООН, може да се блокира дейността на Русия в Съвета за сигурност. Това е тежка санкция. Либия колко дълго се опитваше да излезе от подобна ситуация след „Локърби“, сподели още международният анализатор.

В коментар за смъртта на Даря Дугина, той каза, че руското общество не е единно по отношение на войната в Украйна.

„Хората в Русия не са единни. Едни смятат, че войната е дълга и че не се използват всички сили и средства. Такъв акт, като покушението на дъщерята на Дугин, оказва голям ефект в обществото. Ескалира обществено мнение и хората искат веднага пропорционално действие. В същото време Дугина не е била на висш пост. Смъртта ѝ е удар върху идеологическите устои. Дугин бе изолиран и дистанциран от известно време. Той не само престана да бъде съветник на Путин, а и бе свален като ръководител на редица организации“, обясни още той.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радев

    47 8 Отговор
    Ма знаеш ли кви комисиони плащат.Голема работа че газа съп бил.
  • 2 Адам Хилтън

    70 11 Отговор
    А "диверсификацията" е голямото оръжие на нашите Кириак Стефчовци, да довършат народа тая зима.
  • 3 да де

    67 7 Отговор
    Поредния ид...т цената на газа през зимата може да стане такава заради малоумната политика на евролентяите от Брюксел, а не заради "Газпром".
  • 4 БгТопИдиот

    113 3 Отговор
    Същите фурнаджииски лопати дето громяха капитализЪма и империлизЪма.Сега са баш правоверни евроатлантици и громят старият лош голям брат.(за кинти и облаги естествено)
  • 5 защо

    52 5 Отговор
    натовски подлото - кои е по евтин от руския - азерския е 10 млрд-а кубика и е продаден дългосрочно - а и е на дъщерни фирми на газпром - когато не достига за 10 взимали руски да изпълняват договорите - кого лъжеш
  • 6 защо

    51 1 Отговор
    а защо в рубли и то не превеждаш рубли - защото ако преведеш парите в други банки не им ги дават - газ без пари ли
    - защо не работиш ти без пари

    Коментиран от #19

  • 7 РУСИЯ Е ОБРЕЧЕНА ДА ПОБЕЖДАВА ЗЛОТО

    50 9 Отговор
    ВСИЧКИ ПРЕДАТЕЛИ ЩЕ БЪДАТ НАКАЗАНИ СПОРЕД ЗАКОНА !
  • 8 12340

    101 0 Отговор
    Димитър Гърдев, международен секретар на „Има такъв народ“....филиал Учиндол

    Коментиран от #20, #22

  • 9 защо

    32 2 Отговор
    да плащат соросоидите газа искат с пари дето не достигат русия - да ги местят от единия джоб в другия
    - ама без пари не става
  • 10 1234Бг

    45 1 Отговор
    Стига с тази Русия, стига с този сащ! Бъргария над всичко! Мен ме интересува ЦЕНАТА който иска толкова много "демократична газ" да доплати разликата с руската от джоба си! До тоя кочина ни докараха фащ и напудрените еврочиновници с глухавите си игри, а сметката я плащаме всички ние!
  • 11 Лост

    72 0 Отговор
    Няма да си напиша мнението, защото ще има:имате забрана да публикувате.
  • 12 това е положението

    27 1 Отговор
    За България , газ на 8000 щ.д. Лукойл спира продажбите. За АЕЦ лицензите не се подновяват. Пълна независимост за България. Никакви преговори е евроатланти .

    Коментиран от #34

  • 13 мдаа

    16 3 Отговор
    Втечненият газ ви беше скъп, "бурканите" ви бяха малки, ще ви питаме какво ще правите през зимата!
  • 14 12"12

    33 0 Отговор
    РЕЧ НА Алън Фостър Дълес, главен шеф ЦРУ, ПРИ НАГРАЖДАВАНЕТО НА ВИСШИ ОФИЦЕРИ ОТ АМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ, УЧАСТНИЦИ ВЪВ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

    „Ще свърши войната. Всичко някак си ще улегне, ще се утаи и уреди. И ние ще хвърлим всичките сили, всичкото зло на САЩ, цялата материална сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическите страни. Човешкият мозък, съзнанието е приспособено към промяна. Посявайки там хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как?

    Ние ще намерим наши единомишленици, наши съюзници и помощници в самата Русия. Епизод по епизод ще се разиграва грандиозна по своя мащаб трагедия към гибелта на най-непокорния народ на земята, окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание.

    От литературата и изкуството ние например постепенно ще изтръгнем тяхната социална същност, ще отучим художниците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси. Литературата, театрите, киното ще изобретяват и прославят най-ниските човешки чувства и страсти. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените художници, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма и предателството с една дума, каквато и да е безнравственост.

    В управлението на държавата ще създадем хаос и бъркотия. Незабелязано, но активно и постоянно ние ще съдействаме за безпри

    Коментиран от #21

  • 15 Калин Каменов и Гърдев!! Какъв е този

    88 0 Отговор
    Идиот, кой им дава трибуна, на подобни идиоти!!
  • 16 Майдан

    34 0 Отговор
    Газът е руски, те могат да правят каквото си поискат с него, както и с всички техни ресурси. В наш интерес е да действаме дипломатично и да отчитаме нашите интереси, а не тези на американската администрация. Америка пие кръвта на Европа! Да спрем американския вампиризъм. Европа заслужава да е свободна. Тя не може да бъде заложник на един доказано фашистки режим, който е подкрепян от американците
  • 17 Павел пенев

    33 1 Отговор
    Газта стана оръжие на Русия,когато ЕС подло и едностранно спря завършения проект Северен поток-2 и започна да рекетира Газпром с тъпотиите за отказ от газоснабдяване и диверсификация.Но това бяха указанията на САЩ с коварната цел те да заемат европейския пазар. Оказа се ,че сметките са без кръчмар,защото няма инфраструктура и достатъчно газ. Да не говорим за екология и цена на газа.
  • 18 Анонимен

    37 0 Отговор
    Ако руския газ е оръжие, какво тогава е щатския долар. Газа поне е нещо реално. Какво са санкциите налагани от САЩ? Не са ли оръжие? С тези санкции се наказва не само Русия а и половината свят. За всяка сделка с руска фирма трябва да се питат щатите дали тази фирма не е под санкции.

    Коментиран от #23

  • 19 Само

    38 0 Отговор

    До коментар #6 от "защо":

    Баламосват народа.И ние зимата ще сме зле,безработни и сега бол,но идва времето на всички партии,на всички онези,които вече тридесет години държат българското общество в блатото на прехода,времето,когато и те ще останат безработни,или ще работят за мижави заплати.Колелото се върти….
  • 20 4634

    39 1 Отговор

    До коментар #8 от "12340":

    Този никому неизвестен човек на значим иска да се направи. Слабо щракаш, казваха от поколението на моите родители. Или, сЕди, грей се.
  • 21 Павел пенев

    23 2 Отговор

    До коментар #14 от "12"12":

    Това са известните стратегически гадости на американците за световно господство,което ще бъде приключено от Путин тази година.
  • 22 Павел пенев

    56 0 Отговор

    До коментар #8 от "12340":

    Какви велики българи ражда българска майка юнашка в Банкя и Учиндол?
  • 23 неанонимна

    21 1 Отговор

    До коментар #18 от "Анонимен":

    Тези врагове на Русия и руския газ са толкова плитки и прозрачни, че не ми се воюва, тоест дискутира с тях. Те са поели разни ангажименти към някои външни за нас сили и сега по повод на санкциите към Русия са на принципа на шопа "Я не сакам я да съм добре, я сакам на Вуте да му е зле". И така става на практика. Да не им позволим. Най-важни за нас са нашите интереси. Никой не казва, че диверсификация означава извън Русия (и защо???, защото на бай дън така са му наредили), а наистина разноообразие. ИКОНОМИЧЕСКИТЕ закони, които тези незрели политици не познават, казва, че на база гравитационните модели най-подходящи са източниците, географски най-близо намираще се до дадена държава (в случая до нас).
  • 24 Россия 🇷🇺 Z

    17 1 Отговор
    След написаното тук бих спрял преди зимата всякакви доставки на газ за България изобщо. Особено след написаното от Денис Джамбазов. И да скъса с България дипломатическите отношения.

    Коментиран от #25

  • 25 Россия 🇷🇺 Z

    52 3 Отговор

    До коментар #24 от "Россия 🇷🇺 Z":

    Джуджета и нищожества като България, вековни турски роби трябва да бъдат поставени на тяхно място.

    Коментиран от #27

  • 26 Сега

    73 1 Отговор
    Разбрах защо ИТН са толкова зле с такива съветници естествено че ще гледат парламента по тв 7/8
  • 27 Россия 🇷🇺 Z

    16 3 Отговор

    До коментар #25 от "Россия 🇷🇺 Z":

    През есента ще отида на почивка в Турция. Която не се присъедини към санкциите срещу Русия и не експулсира нашите дипломати като миризлива нищожна България.

    Коментиран от #40

  • 28 Свобода от руZкия нашественик!

    3 15 Отговор
    Замълчете за миг... Така, а сега чувате ли? Чувате ли силното, оглушително мълчание на евроатлантическия исполин Бойко Борисов? Чувате ли как от ГЕРБ-СДС и ДПС се противопоставят с шумно мълчание на пРезидента и инвазията на Путлер чрез Газпром ? Герберите и присламчилите се седесари още ли твърдят, че Бойко не е слуга на руско-ДСарската мафия ? Още ли си мислят, че има нещо европейско от ганьо от Банкя ? Построи ли на Путлер газов поток с наши пари ? Плати ли му 2 млрд. за старо желязо за беляНЕ ( половината така и не го доставиха) ?
    Защитава ли Лукойл от НАП, ДАНС ? Коя фирма охраняваше Лукойл, докато не дойдоха руzки зелени човечета с автомати да охраняват анклава Росенец ?

    Къде сте бе ???!!!
  • 29 Хасковски каунь

    15 1 Отговор
    Спечели 5лева от Козяк
  • 30 Пурко

    70 2 Отговор
    Гърдев мазнико като те слушам и гледам гушата е авно че са те нагушели от някое НПО.
  • 31 яьяяя

    22 0 Отговор
    А т.нар. диверсификация - оръжие на Вашингтон - купувайте от нас прескъп руски газ, понеже е минал през Америка е демократичен. Стига бе, жалкари.....
  • 32 Тоя с бузките

    72 0 Отговор
    Няма проблем да си плаща парното
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ще видите

    1 10 Отговор

    До коментар #12 от "това е положението":

    Първо ще върнеш 100 милиарда евро европейски средства и ще продаваш чушкопеци на руснаците
  • 35 Гай Турий

    10 0 Отговор
    А американско-канадската газ не е оръжие, а остен в газозата! Незнам как да го напиша, че било забранена дума??!
  • 36 Дуай Липа

    12 1 Отговор
    удар върху Европа пхахахаха Европа сама се удари, направо си размаза тестикулите с паве, за здравето на Байгън и да му е гадно на Потин
  • 37 Сашо танкиста

    4 3 Отговор
    Руснаците много обичат консерви от грах, кьопауло, емамбайдъ, патладжани, тиквички в доматен сос и едро смляна лютеница, чорбаджийска чушка и кисело зеле и кисели корнишони с тонове.
  • 38 Карай направо

    60 2 Отговор
    Който е гласувал за итн да стои приведен
  • 39 За наше добро

    8 0 Отговор
    Предлагам този министър на икономиката да бъде отстранен час по-скоро. Лъже и няма полза от него. После да не кажете, че не съм предупреждавала.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 гост

    3 0 Отговор
    Тази цена за килограм ли е или за кубика?
  • 42 Стига плашихте хората

    40 1 Отговор
    смотани спекуланти! И като стане 4к какво?! кой ще го купува тоя газ?! германците, които искат да си мият гъзоввете.
  • 43 Анонимен

    9 0 Отговор
    Бг от веки веков сме си с Русия, по манталитет, дискриминация, дикратура и обноски към Турция, ограничени, изостанали с векове.
  • 44 Слънчев вятър

    13 3 Отговор
    Разширяването на НАТО на изток не е ли оръжие?
  • 45 Зяпнал

    11 0 Отговор
    По-голяма глупост не бяха чел! Значи ЕС въвежда десет пакета санкции за да попречи на Русия да си изпълнява съвестно договорите за доставка на газ и обвинява същата за покачване на цените???
    Не виздам разлика от "Кой ми срa в гащите".
  • 46 Слънчев вятър

    10 0 Отговор
    Убийството на Даша Дугина със сигурност не е оръжие. И несъществуващите руски партизани на това са просто сладката целувка на Вашингтон.
  • 47 Брех

    10 0 Отговор
    Пък 30- години евтин газ да може се краде и да се правите на бизнесмени в страната -търхаши на дребно -не беше оръжие. Трябваше през тези 30 години на базата на евтин ресурс да сте изградили иономика и производтво. Не да ми полагате асфалт -търгаши и да хвърляте трохи на населението-заплащане. Сега ще ми санирате жилища по програми на хранилка и енергийн аефективност докато населението загнива и се чуди как да си плати бензина .
  • 48 Този

    67 0 Отговор
    Абе кой ти иска мнението бе тъпир!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Мдааам

    9 0 Отговор
    Поразително прозрение от страна на г-на! Сигурно е готино да получаваш голяма заплата на "експерт" за такива аналитични прозрения? Газпром бил оръжие! Те да видиш! Никой не го е иподозирал!
    Ми да. Газпром е държавна фирма и се използва като оръжие. Да не би пък случайно санкциите на ЕС и САЩ да не са оръжие? Оръжие са и още как! Да не би пък, ние да сме спрели да даваме оръжие на украинците? Даваме и още как.
    Така е то. Не виждам, защо трябва да се проявява лицемерие. Един дол дренки сме ние от ЕС и НАТО и руснаците - в света управлява силата. Икономическа, военна - кой каквото има това използва. И на никого не му пука нито за народите, нито за демокрацията, а човешките права, екологичните проблеми и тем подобните отдавна са просто пропагандни приказки за малоумници.
  • 51 Слънчев вятър

    4 0 Отговор
    Империята отвръща на удара.
  • 52 Минаващ

    0 53 Отговор
    Добре, че има един от ИТН, който чете.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 политолог

    36 0 Отговор
    гърдев не се напъвай излишно след авантюрата ти със славуца никоя партия нема да те покани в листите си търси си трамплин за икономически отскок
  • 57 политолог

    61 0 Отговор
    гърдев не се напъвай излишно след авантюрата ти със славуца никоя партия нема да те покани в листите си търси си друг трамплин за икономически отскок