Last news in Fakti

27 Декември, 2022 14:35 2 272 13

Румен Дечев пред ФАКТИ: Демагогията господства над нашия политически и социален живот (ВИДЕО)

  • румен-
  • дечев-
  • украйна-
  • война-
  • празници-
  • русия

Папата отдавна говори, че Третата световна война е в действия, казва политологът

Румен Дечев пред ФАКТИ: Демагогията господства над нашия политически и социален живот (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Демагогията господства над нашия политически и социален живот, когато говорим за даването на оръжие на Украйна. БСП внесе питане в Конституционния съд. Чуха се и мнения, че КС няма как да се произнася по международен договор. Но това не е така. Ще дам примера с Истанбулската конвенция. По тази тема КС се произнесе, че това решение и клаузите в него са неконституционни. Така че чисто формално процедурата не е предрешена, но какво ще се случи... Просто в политиката у нас виждаме конюнктурни хора без дух и морални принципи. Те играят по тоягата на силни. Както навремето играеха по руската свирка за 16-а република, сега тоягата се върти от запад. Нямаме хора, които да защитават националния интерес. Това обяви пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ и предаването „Разговор“ политологът Румен Дечев.

Попитан как трябва да гледаме на празничните дни, в които се намираме, той каза, че празниците не трябва да се схващат като битови такива, не трябва да се схващат като трапеза.

„Християнството приема, че да се събират хора е нормално, но нека празниците да не са само от битово естество. Излезе ли на преден план човекът с неговия егоизъм, обществото се разпада“, каза още Дечев.

Според него е видимо, че, когато се води един спор след Втората световна война, когато се говори за обединение, Робърт Шуман говори за християнството, че така ще изпълним идеите за едно мирно общество. Но какво виждаме днес.

„А сега като че ли ни подготвят за война. Почнахме с военно-техническа помощ, сега говорим за чисто военна. Папата отдавна говори, че Третата световна война е в действия. И сега случващото в Украйна е заплаха от ядрена война. Ако не беше подкрепата за Украйна от Западния свят, едва ли страната щеше да издържи и месец. Но и Русия получава помощ – от Китай, от Индия, от Саудитска арабия. И България може да бъде въвлечена“, добави политологът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 3 Отговор
    от 32 ГОДИНИ е вече ТАКА и е ФАКТ

    Коментиран от #6

  • 2 Приземен

    16 1 Отговор
    Ами не! Не е демагогията, простотията е! Само така може да бъде обяснено 12 годишното "управение" на герберастите, появата на Нищото от Учиндол на политическата сцена и т.н. и т.н..

    Коментиран от #7

  • 3 ИМПЕРИАЛИСТ

    9 10 Отговор
    Жecтoкa хибриднa aтaкa ce вихри от "братушките" cрeщу Бългaрия!!!
    Нo кривo ca cи нaпрaвили cмeткaтa, зaщoтo Бългaритe cмe нaй-cтaрият нaрoд в Eврoпa и cмe oцeляли хилядoлeтия зaщoтo cмe пo-мъдри oт мъдрaтa змия, пo-хитри oт хитрaтa лиcицa и cмeли кaтo лъвoвe!

    Коментиран от #8

  • 4 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    8 3 Отговор
    "Демагогията господства над нашия политически и социален живот"

    Демагогията ни е наследство от комунизма=живковизма. Както и управляващите върхушките.
  • 5 БОМБЕТО

    5 0 Отговор
    Бедата е, че съвестта на некои люде се събужда избирателно и на парче
  • 6 БОМБЕТО

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Де да беа само 32 годините
  • 7 Зевзек

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "Приземен":

    "Ами не! Не е демагогията, простотията е! Само така може да бъде обяснено 12 годишното "управение" на..."

    Простотията не е само последните 12 години, простотията е през последните 77 години, че и преди това. Четете Алеко Константинов, Захари Стоянов ... "методите" у нас са едни и същи вече 150 години. Например прочетете Бай Ганяо на избори, фалшифицирането, купуването на гласове, шуробаджанащина полиция=милиция ... Същите нещо, които виждаме днес ги е описал Алеко Константинов през 1895 г. в Бай Ганьо.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ясно

    3 11 Отговор
    Този политолог не казва дума срещу Путин и агресията му в Украйна,но казва,че ако Запада и САЩ не помагали на Украйна,войната за месец щяла да приключи.значи кремълския специалист смята,че Русия правилно иска да завладее независимата държава и тя за 3 дни трябваше да се съгласи,да остави Зеленски да бъде убит и Путлер да назначи свои хора в Киев. Този човек не е българин,а руснак,а в България нямаме нужда от такива руски подлоги.Лошото е,че са навсякъде във властта, вкл и в Конституционния съд.Те не знаят какво значи демокрация,свобода на личността,на словото и на печата, върховенство на закона, разделение на властите, свободен пазар,икономическо развитие на държавата.Те искат диктатура и обичат бруталния варварски диктатор Путин.Да отпътуват веднага за Москва,ние не искаме диктатура,а демокрация и няма да им разрешим да съсипят окончателно Родината ни.
  • 10 Българин

    10 0 Отговор
    От написаното виждам, че все още най-кресливите най-малко ни знаят историята. Още по турско време е имало чорбаджии изедници, после Захари Стоянов, Вазов, Щастливеца и кой ли не е писал какви сме. Все е имало една прослойка дето да дерибейства на гърба на останалите. Днес се пишат антикомунисти и евроатлантици, довчера бяха активни борци и синове на такива, оня ден славеха царя и третия райх. Колкото по-далеч ги държим тези от властта, толкова по-нормален ще ни е живота.
  • 11 Жълто джудже

    7 2 Отговор
    София се нуждае от обмислена, балансирана и адекватна източна стратегия. Западът няма да прояви никакво снизхождение и милост към България.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Диамантената ръка

    2 1 Отговор
    Дрът комунист е тоя...