16 Март, 2023 16:28 2 314 49

Александър Симов пред ФАКТИ: Президентът трябва да обясни какво оръжие ще изнася България към Украйна… (ВИДЕО)

  • александър-
  • симов-
  • бсп-
  • избори-
  • украйна-
  • оръжие-
  • бретон

Цялото проклятие на ситуацията в момента са местните избори, казва социалистът

Александър Симов пред ФАКТИ: Президентът трябва да обясни какво оръжие ще изнася България към Украйна… (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Защо БСП е подозрителна и дали ще се чуе истината около искането да се увеличи у нас производството на боеприпаси… Тук има няколко момента, които правят ситуацията притеснителна. Първо, такова нещо се обсъжда на закрито заседание на Министерски съвет. Какво решение е взето там? Никой не знае. Предният път, когато реши правителството да отпусне военна помощ на Украйна, ние също не знаехме какво ще е. Нямаше списък на боеприпасите, нямаше нещо, което публиката може да види. Защо трябва да се взима такова решение на закрито заседание? Второ. Ние виждаме едно противоречие, което се получава между изявленията на служебното правителство и изявленията на еврокомисаря Бретон. Правителство казва, че те не са поели някакъв ангажимент, че няма такова нещо, а в същото време Бретон пред „Политико“ казва, че разговорите са минали повече от прекрасно, че българската отбранителна индустрия ще насочи своята продукция към Украйна. Е, Бретон ли се опитва да трупа точки пред Брюксел, или служебното правителство у нас се опитва да хвърли прах в очите на публиката. Ето такива разминавания ни карат в БСП да бъдем скептични по този въпрос. Важен момент тук може би е и това, че президентът трябва да го адресира и да обясни поет ли е ангажимент, каква е цената на този ангажимент, какво оръжие ще изнася България към Украйна… Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ социалистът и кандидат за депутат от БСП Александър Симов.

„Това е ключов въпрос за изборите, защото това е голямата вододелна линия - война срещу мир. Аз смятам, че е важно партиите да се заявят по темата, защото и по този показател хората ще оценяват, когато отиват да гласуват“, добави Симов.

„С действията си служебното правителство и президентът Румен Радев буквално торпилираха предишните си изявления, които аз лично преди съм подкрепял от началото на годината, когато Радев каза, че не подкрепя военнолюбците, че някой хора много държат да вкарат в България във войната. Очевидно е днес, че служебното правителство не се съпротивлява на този процес и на този европейски натиск, а темата ще става все по-важна и в предизборната кампания“, каза още социалистът.

Попитан за последните социологически изследвания, които показват, че пет партии влизат в парламента, Симов припомни, че нито една социологическа агенция, ако говорим за последните няколко избора, не е познала и показала правилното подреждане на партиите от деня на вота.

„Вината може и да не е в социологическите агенции, а да е в хората, които разсъждават доста емоционално за политика. Едни взимат решение в последния момент, други не отиват да гласуват. Иначе социологията е малко опит за омагьосване на реалността, защото се опитват да приемат желаното за действително. В момента виждаме една катастрофална картина на политическата сцена. Освен ако посолството на САЩ не дадат указания ГЕРБ и ПП-ДБ да се коалират. От Борисов чухме вече за „състезанията“ кой колко пъти ходи в американското посолство да пие кафе. Ако САЩ ни натиснат, може да се окаже така, че цялото разделение между отборите на „злите“ и „добрите“ е било фантазия. Ако приемем, че няма да има натиск и всички партии ще спазят принципите си, може да имаме избори пак през юни, може и през септември, може и заедно с местните избори. Цялото проклятие на ситуацията в момента са местните избори. През последните години се начертаха толкова много широки червени линии, които приличат на ровове около крепост, че всеки, който реши да ги преодолее, ще бъде зачеркнат от собствените си избиратели. Всички виждаме, че апетитната хапка са местните избори. Отборът на „добрите“ - ПП-ДБ, са се вторачили силно в София. На прага сме на една безкрайна въртележка от избори“, добави още той.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А не

    33 4 Отговор
    Първо трябва да обясни нещото дето е министър на финансите кого обслужва и защо още не е изхвърчала от министерството.

    Коментиран от #3

  • 2 Тома

    24 6 Отговор
    Симов кажи баджанака а не президента
  • 3 Десо

    15 9 Отговор

    До коментар #1 от "А не":

    Адмирации за много уместния въпрос!!!
  • 4 хммм

    19 7 Отговор
    Крадев е шашкънин! Нищо няма да каже, както мълча през цялото това време.

    Коментиран от #32

  • 5 вън БСП

    18 14 Отговор
    Ядрено оръжие ще изнася, ти какво искаш да е. В Белене го правят с помощта на руския реактор.
  • 6 Хаха

    17 9 Отговор
    Копейките се бият кой да изнася оръжие за Украйна.Сега Радев праща повече от Корни и БСП се сърдят.
  • 7 Румен

    20 18 Отговор
    Абе Симов, кво те интересува тебе кво оръжие ще изнася България? Това е държавна тайна и не трябва да се разнася на такива кат теб руски поклонници. Айде бегай у лево.
  • 8 Как какви

    11 13 Отговор
    Такива, каквито са си поръчали и платили
  • 9 Хм Хм

    27 2 Отговор
    Г-н Симов. България пак няма да изнася оръжие за Украйна, както и по времето на Корни. Комисарят Бретон беше тука да пита колко повече 122 и 152 мм снаряди можем да дадем на Полша, защото тя много се нуждае от тях. Както преди.
  • 10 корна

    12 3 Отговор
    нито патрон другаре !
  • 11 Васил

    21 13 Отговор
    Очертава се на предстоящите най-важни избори в историята на България БСП, Възраждане и Левицата да имат мнозинство в парламента. Който застане против неонацисткия режим в Украйна и против подпомагането му от наша страна ще спечели, а това са именно те. Няма вече никакво значение ляво или дясно, разделението е по фронтовата линия в Донбас!

    Коментиран от #25, #31, #33, #36

  • 12 и децата знаят , че

    16 14 Отговор
    Това човече симоф е доносник и агент на кремълската диктатура
  • 13 Току що слушам една краварска подлога

    22 12 Отговор
    да плещи по радиото, че България няма да дава оръжие за Украйна, а само ще произвежда боеприпаси и трети страни ще го дават на Украйна!? Много отвратителни са тези миризливи краварски подлоги, но ще дойде време или ще изчезнат от България, или ще цвърчат като плъхове, когато Русия започне да ги утилизира.

    Коментиран от #14, #24

  • 14 Накрая на разговора чух и името на п--та

    15 9 Отговор

    До коментар #13 от "Току що слушам една краварска подлога":

    казва се Бойко Ноев, скоро тази муцуна няма да я виждаме в България.

    Коментиран от #34

  • 15 Току-що

    14 8 Отговор
    Завърши интервю с бойко ноев по програма хоризонт
    Абе този човек не знам как да го охарактеризирам дали е с всичкия си
    Просто настръхвам като го слушам ще ни вкара в голяма беля особено при положение че има влияние
    На него лично препоръчвам да прочете биографията на Богдан Филов и за съдбата му дано малко да му се охлади мозъка
  • 16 Симов, ще се играе по старата, схема!!

    13 4 Отговор
    Държавата, не изнася нищо а фирмите на Ченгетата отДС ще изнасят за Румъния тоя път, по лесно се доставят после в Украйна За Какво идва Президента на Румъния??? И Държавата нищо не знае и нее изнасяла за Украйна!!! И ЩЕ СЕ ПРОВИКВАТ НЯКОЙ ПОЛИТИЦИ, НИЕ, ДЪРЖАВАТА НЕ ИЗНАСЯМЕ ОРЪЖИЕ И БОЕПРИПАСИ ЗА Украйна!! А за търговците не отговаряме, Пазарна Икономика!!!! Руснаците и те мислвт "същото"???? Ако загърми у нас, търговците ще са избегали първи при парите си в Овшорките!! Народа ще го отнесе!!
  • 17 БСП на Бунището

    12 11 Отговор
    Симов,какъв се явяваш ТИ,че да те Информират каква продукция произвеждат Военните заводи и с кой имат сделки...Бе нещо много на сериозно се взехте бе,червени цървули.Незаобиколим Фактор сте,ама на Бунишето на Историята..
    и се мръдни малко,че идват и други кандидати за там...Мръдни малко бе - направи място!!!
  • 18 Васил

    11 10 Отговор
    Нали печелят заводите от износа какво толкова коментират???
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ЛиБеРаст

    13 8 Отговор
    БСП, вие сте соро.соидна либерастка партия! Опозиция сте само за на Бойко шкафчето. Иначе сте послушна васална марионетка на глобалисткия финансов олигархат.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Руски чайник

    9 13 Отговор
    Дано да изпратим колкото се може повече оръжие, за да защитим цивилното население от опасността да живеят в руската кочина. Украйна в ЕС!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Коалиция СтрахПром

    9 5 Отговор

    До коментар #11 от "Васил":

    Ахааа, шепата нещастни фашисти, лизачите на путлер, държавните изменници, ще се борят с "неонацисти" . :))))))
  • 26 Президента да не е търговец на оръжие

    11 3 Отговор
    Да ти обяснява бе пудел.
  • 27 Слава на Украйна

    6 13 Отговор
    Украйна сега се бори за свободата и независимостта си и за мира над цяла Европа !

    Коментиран от #42

  • 28 Украйна

    11 5 Отговор
    Е руска дума означаваща покрайнина
    Трябва да се прекръсти на руска покрайнина за да знаят и не информираните на запад че това всъщност е руска територия
    Тази територия е населена с руснаци които говорят литературен руски и негов диалект
    Какво общо имат американците с тази територията си навират носа там
    Ако продължават по същия начин ще пострада за съжаление целия свят
  • 29 Бамбука

    6 3 Отговор
    Ех тази Америка. На 8.01.1918 г. американският президент произнася прочутата си реч за “14-те точки” като предлага създаването на Обществото на народите, световна миротворческа организация, която ще се стреми да помага за запазване на териториалната цялост и политическата независимост на големите и малки нации.
    На предложението на Е. Венизелос, У. Уилсън заявява: „По-скоро ще напусна конференцията и Париж, отколкото да се съглася на подялбата на един народ със самостоятелна държава и минало“.
    Американската делегация, водена от президента категорично не приема плана на Е. Венизелос и идеята една държава – България и един народ – българския с хилядолетна история да изчезне от лицето на земята за удоволствие на Париж, Атина, Белград и Букурещ.
    Категоричността на американската декларация е голям шамар в лицето на съседи ни и техния съюзник френския премиер Ж. Клемансо. „Плана Венизелос“ рухва. Така У. Уилсън на практика спасява съществуването на България като държава
  • 30 Чочо

    5 7 Отговор
    Бате,Сашо...ако не сме ние ще са останалите от Европа.Така че,ако ще "вкарват" България във война,то цяла Европа ще е .Няма само нас отделно да ни бият,защото сме в НАТО,а това значи Русия срещу всички.Образовай се ,другарю

    Коментиран от #38

  • 31 Ти нещо

    5 3 Отговор

    До коментар #11 от "Васил":

    дълбоко си се объркал. Очертава се и двете ДС творения да не влязат в Парламента.
  • 32 Чочо

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "хммм":

    Какво да ти каже?Нещо дето всички знаят,ли?!?!
  • 33 Чочо

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "Васил":

    Какво ще спечели?......все за Родину ,все за Сталину,ли?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Груйчо

    7 7 Отговор
    Сашко ,от бСП за Русия, вярваш ли си като плещиш тези лакардии?!
    Ти,..също си един отчаян путинофил,но бабичките измряха и твойта мухлясала,задръстена партийна си отива безвъзвратно!
    Достатъчно крадохте,лъгахте избивахте българите и баламосвахте дъртите ,склерозирали бабички!
    Защо не попитате откровено: Кой ви вярва?!...

    Коментиран от #44

  • 36 Наблюдавал

    5 6 Отговор

    До коментар #11 от "Васил":

    Очертава се БСП, Възраждане и Левицата да имат мнозинство в парламента НА КУКОВ ДЕН!! СЛЕД ТЕЗИ ИЗБОРИ ОТИВАМЕ НА СЛЕДВАЩИТЕ!!
  • 37 Лоста

    9 3 Отговор
    Симов, ти можеш ли да мислиш сам, или само преразказваш Курнела? Питам за времето, през което кака ти беше министър и доста оръжие се изнесе. Тя добре знае какво и колко. Ако искаш нещо-питай я директно, а не през медиите.
  • 38 Политолог

    5 7 Отговор

    До коментар #30 от "Чочо":

    Няма по презряна,подла и ненужна партия от БСП/БКП!!

    Коментиран от #41

  • 39 да попитам

    4 1 Отговор
    Крайно време беше да се прехвърли вината
  • 40 Хахаха

    5 5 Отговор
    Кой пусна това Тамагочи да се изявява. Симов - руска п@длога. Това не ти е партийната телевизия на БСП!
  • 41 Има

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Политолог":

    СДС!Пълна с комунистически агенти!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Ника

    0 0 Отговор
    Заради Симов и Нинова някои хора спряха да гласуват за БСП
  • 44 Ника

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Груйчо":

    На този никой не може да му помогне.Но да наричате хората от поколението на четящите,образованите( с взети изпити от реални сесии,а не с пари под масата),знаещите с обидни квалификации-обижда първо Вас(вероятно непрочел поне 10 книги).
  • 45 КГБ

    2 0 Отговор
    Президента Радеф каза Само въздушни пушки и газови пистолети Нищо друго
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Я Я Я Я ДА

    0 0 Отговор
    УПРАВЛЯВАЩИТЕ СА ВЯТЪР И МЪГЛА - АБЕ НЕКАДЪРНИ СА - ПОЛИЦИЯТА НЕХАЕ - ХОДЯТ НА РАБОТА ДЕН ДА МИНЕ ДРУГ ДА Я СВАРШИ - ТОВА Е ДНЕШНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА РУМЯНА РАДЕВА ............................................................................................................................................................
  • 49 Я Я Я Я ДА

    0 0 Отговор
    СИМКА ГОЛА ВОДА СИ - ПОНЕ НЕ СЕ ПОЯВЯВАИ ПРЕД ТЕЛЕВИЗИЯТА - ВИЖДА СЕ КАТО ГОВОРИШ КАК ПЛЮИШ - СМЕШЕН СИ ................................................................................................................................