Last news in Fakti

7 Декември, 2023 17:05 1 987 6

Доц. Огнян Боюклиев пред ФАКТИ: Някой от екипа на министър Вътев го заблуждава (ВИДЕО)

  • доц. огнян боюклиев-
  • кирил вътев-
  • земеделци-
  • субсидии-
  • ферми

320 са млечните ферми, които са били ликвидирани в този 6 месечен период. Това не е преструктуриране, защото кравите от тези ферми отиват в кланиците

Доц. Огнян Боюклиев пред ФАКТИ: Някой от екипа на министър Вътев го заблуждава (ВИДЕО) - 1

Само преди 5-6 месеца ние с министър Вътев бяхме от страната на протестиращите и той беше един от основните двигатели на това да се създаде земеделска камара, която да обедини всички производители на храни. Изглежда обаче нещо става като влезеш във властта и това, което той каза беше много обидно за неговите колеги от сектора. Той заяви например, че Гърция не взима субсидии за производството на парникови зеленчуци, което е вярно, но там климата е друг. Същото е и за млякото, той каза една глупост, че България взима най-големите субсидии, а защо не каже, че у нас е най-ниската цена на млякото... Това коментира в студиото на ФАКТИ пред Лили Маринкова доц. Огнян Боюклиев от Икономическия институт на БАН.

Според мен има някой от екипа на министър Вътев, който го заблуждава.

320 са млечните ферми, които са били ликвидирани в този 6 месечен период. Това не е преструктуриране, защото кравите от тези ферми отиват в кланиците, заяви Боюклиев и добави, че 80% процента от свинското месо, което консумираме е вносно.

Най-скандалното, което Вътев каза е, че той внася качествено месо, защото нашите кланици му давали трупно месо, а пък той внасял качествено месо. Още по-скандално е безконтролното внасяне на сухо мляко от Украйна, което всъщност идва от Полша. Заводът за сухо мляко се намира до Киев. Той е построен непосредствено след аварията в Чернобил, защото специалистите са установили, че радиацията пада с 50% , ако млякото е сухо, но тогава се и губят половината от витамините и мазнините му.

Какво каза още в студиото на ФАКТИ доц. Огнян Боюклиев вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митьо Зъркела

    6 4 Отговор
    Браво на Боюклиев , истината от първа ръка. Какъвто ни беше социализЪмът , такъв ни е капитализЪмът.
  • 2 Всеки втори изтърсак

    4 4 Отговор
    в тази държава е доцент или академик. Реално не стават и за метачи по улиците.
  • 3 зрител

    2 1 Отговор
    Него го интересува само месото от горските.....той предаде пп и слуша само герп и дпсе.....
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.