Last news in Fakti

15 Февруари, 2024 15:11 2 705 11

Адвокат Велислав Величков пред ФАКТИ: Убийството на Божанов отключи много процеси и повдигна много въпроси (ВИДЕО)

  • велислав-
  • величков-
  • адвокат-
  • божанов-
  • пепи-
  • еврото

Най-опасните лобисти са тези, които се намират вътре в системата, или са излезли от системата и след това стават адвокати, казва юристът

Адвокат Велислав Величков пред ФАКТИ: Убийството на Божанов отключи много процеси и повдигна много въпроси (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Ако има някакъв положителен знак от всичко това, което се случва в съдебната система, е, че всичко, което стана, няма как да затихне бързо. Предстои да излизат нови имена, нови факти. Трябва да се види пълният размер на случилото се, какво се е правило с имотните измами, как се е лобирало в съдебната система. Просто няма как да се потули, защото тук е като ефекта на ламарината - колкото повече я пипаш, толкова повече дрънчи. В комисията в парламента трябва да бъдат привикани всички, които са замесени пряко или косвено с всички тези престъпления. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ адвокат Велислав Величков от „Правосъдие за всеки“.

„Всички тези разкрития, тези верижни реакции, които последваха, трябва да стигнат докрай. Важно е да се разплете всичко, което се е случвало в съдебната система. Ако не беше това убийство на Божанов, може би нещата щяха да си вървят, но то отключи много процеси и повдигна много въпроси. Миналата година имахме взрив до колата на тогавашния главен прокурор Иван Гешев. Това също отключи много верижни събития, а след това бе разстрелът на Алексей Петров. И там бяха зададени много въпроси, които не получиха никакъв отговор. Но всички всички трябва да се сетим, че цялата сага тръгна от историята с ресторанта „Осемте джуджета“ и кръга около бившия следовател Пепи Еврото. Той бе освободен с почести, едва ли не, от съдебната система с 20 заплати. И точно тук е мястото да си поговорим що е то лобист в съдебната системата. Най-опасните лобисти са тези, които се намират вътре в системата, или са излезли от системата и след това стават адвокати. Пепи Еврото бе адвокат, а преди това бе шеф на следствието. В качеството си на адвокат той е посрещал магистрати и прокурори, съдии – заедно с тогавашната си съпруга Любена Петрова, в ресторанта си“, сподели още адвокат Величков.

„И сега виждаме оставката на председателя на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, която изведнъж започна да си спомня и да разказва какви хора са ходили в този ресторант на Пепи Еврото. А в същото време в подопечната ѝ Районна прокуратура има общо 19 преписки и досъдебни производства срещу Мартин Божанов. 15 от тях са прекратени, две от тях поради изтекла давност, съответно и досъдебни производства също са прекратени. Това го обяви самата тя…“, каза още гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Преучредяване

    7 0 Отговор
    Няма друго решение!С частично "опраскване" няма да стане.
  • 2 Алоо

    5 0 Отговор
    Като се обърне каруцата пътища много !!!
  • 3 Тома

    11 0 Отговор
    Отключи много процеси и въпроси но в България народа казва всяко чудо за три дни

    Коментиран от #8

  • 4 каскета

    8 0 Отговор
    Както ги повдигнаха така ще ги замажат както до сега - мафията
  • 5 И този е специалист

    5 0 Отговор
    Предстои да излизат нови имена, нови факти според този "юрист" ?! Дали има предвид нови разстрели на криминални боклуци ? Изглежда в блатото е настанало притеснено оживление и един друг боклуците се питат, а кой е следващия ?
  • 6 е все пак интересно .

    4 0 Отговор
    пари , коли , важни хора . първите новини : с 200 имота и още в чужбините , въртел съдии и прокурори на малкия пръст . после се спихнаха нещата . ами никой не го знае . имало там 10 клубисти , ама били прокурори от спец прокуратурата . едно дело щяло да се внася , абе не бе не за убииство , крякал на съдя та се плашила . това е и от година е само магазинер и баничар . за 2004 непитай . ама чичо му Нотариус .бързите кредити на Брадата са така . 200-300 имота а лихвите по 1000 процента , и димата така мамеше .
  • 7 като следовател го показваха

    3 0 Отговор
    весниците . лобисти има и във всички работи . за парички . нормално . логиката е след липсата на убиец за Петров и тук за Нотариуса ще липсва убиец . Остава тезата на следователя : жертва Отмъщава . подход, начин, оръжия, време, място , клетки телефони и Нищо не води кой е . Петров версията : политиката е виновна . пак място , оръжие, 2 заподозрени , камери , телефони и Нищо . Тея Експерти дето от години ги има , ами и те са лобисти а не само анализатори . не само социолози . лобисти са . в 10ч сутринта , казват да печели бойко 100 процента . хахаха
  • 8 истина ти казвам

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тома":

    Най много още десетина дена ше го дъвчат и край! Кой знае още колко като него има!

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.