11 Юли, 2024 14:58 5 182 14

Петър Славов пред ФАКТИ: Конфликтът в ДПС може да се пренесе на терена на съдебната система (ВИДЕО)

  • петър-
  • славов-
  • дсп-
  • пеевски-
  • чакъров-
  • битка-
  • съдебна система

Пеевски ще търси варианти да остане едноличен лидер в партията, казва юристът

Петър Славов пред ФАКТИ: Конфликтът в ДПС може да се пренесе на терена на съдебната система (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Конфликтът в ДПС е голям и очаквам битката да се пренесе на тереан и на съдебната система. Защото е важно кой ще има влияние да изключи единия съпредседател и да запази другия. Важно е кой ще има реалното влияние, кой ще разписва листите на ДПС за следващите избори. Сега имаме двама председатели, които трябва да представляват заедно формацията. Ако единият е изключен от парламентарната група, но остава в съдебна регистрация… Това означава, че Пеевски и Чакъров трябва заедно да подадат документи в ЦИК за следващите избори. А това е нещо, което със сигурност няма да му хареса на Пеевски и той ще търси варианти да остане едноличен лидер в ДПС. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ адвокат Петър Славов.

„Все ни се казва, че изборите произвеждат едно и също, но сега какво виждаме. При кого сега ще отиде вторият мандат. Това значи, че нещо се случва в България. Наистина се случва нещо и го виждаме. Друг е въпросът, че случващото се в ДПС показва как в партиите ни не действат демократични принципи за вземане на решения. Ясно го виждаме в ДПС. Решил е нещо Пеевски, че той е председателят и това е. Лошото е, че повечето партии у нас до там са го докарали, че се събират двама-трима близки до върхушката и казват, че тука така ще действаме по тоя въпрос, в такава полза… Реално партиите нямат никаква обратна връзка с гражданеите, няма никаква чуваемост от хората“, добави той.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сигурно

    14 1 Отговор
    Скоро ще има вертоломеева мощ
  • 2 дпс-гроб

    23 0 Отговор
    те държат и прокуратура и съд и мвр..........
  • 3 Идеално

    20 0 Отговор
    Да се пренася конфликта и да ги отнася всички. И от другите партии, един по един. Време е. Стига им толкова.
  • 4 е тоз конфликт е отдалеко воден

    7 1 Отговор
    а шпионите на ердоган и йоджелан с кюрдите са и в турска в конфликти , както знаем . ако еврото и пеески беха братчета и точеха заедно щяхме да знаеме . а тецовете генерират на собствениците добри пари - я росенец, я няколко вили и апартаменти .
  • 5 очевидец

    14 1 Отговор
    Ако Сарафов възобнови делото, където Доган беше експерт-хидроинженер и което Мария Павлова прекрати, ще стане ясно дали Пеевски ще го бъде.
  • 6 Саса

    21 1 Отговор
    След като разсипа всичко, КТБ, Булгартабак, ИПК Родина, Лафка, съдебната система на България, безброй бизнеси, Пее,ски разсипва в момента и ДПС! Изгавриха се с Конституцията ( заедно с ГЕРБ и ПП, ДБ) и сега имаме служебното правителство на Празноглавчев, назначено от Пее,ски и с малко помощ от Боко.... Неслучайно, това служебно правителство поголовно назначава кадри на ДПС в областните управи и в цялата държавна администрация. За МВР да не говорим, там министърът изпълняваше безпприкословно всяко нареждане на Пеевск.и...
  • 7 Петър

    14 4 Отговор
    Мисля, че е въпрос на време Пеевски да се срещне на четири очи с Мохамед, и Мохамед да каже на Пеевски, че няма да получи 100 девици, въпреки, че така пише в Корана.
  • 8 дон

    5 0 Отговор
    Дай боже.
  • 9 Алексбг

    8 4 Отговор
    Хубаво.е,радостно е,че разни политически структури и нас създадени под диктовката на ДС и с одобрението на Москва,навлизат в катарзис е и деструктивни етап на развитие.Добре е за България.
  • 10 Бамбука

    5 2 Отговор
    ДПС и Пеевски нямали връзка с избирателите ? Учудващо глупаво. Да беше написал Доган, че човек да го приеме. Точно Пеевски е ходил на срещи, за разлика от "почетния", който си седи на миндера. Радващо е това, което се случва, защото Герб трябва да е следващата.
  • 11 РАЗБИРА СЕ!

    6 0 Отговор
    НА ВСИЧКИ БАНДИТИ МЯСТОТО ИМ Е В ЗАТВОРА! ДИРЕКТНО!
  • 12 Българин

    5 0 Отговор
    Преди година прокурорите излизаха на бдения в подкрепа на гешев. Три дена по-късно гласуваха единодушно да го махнат. И сега ще е така!
  • 13 Хайли лайкли

    2 2 Отговор
    Американското посолство прави отчаян опит да състави някакво тяхно правителство, за да се използва срещу Русия, след всякакви неуспешни сглобки и коалиции с наши и чужди агенти, но не са познали отново. В България, за тяхно съжаление, нещата се случват против тяхната логика и отново удрят на камък.
    Борисов е най-щастлив от този факт, защото ще има нова глъдка въздух за него, след като стана ясно, че Пеевски беше избран от посолство, за да се противопостави точно на Борисов, използвайки другата силна мафия в България, тази на ДПС, ръководена от Пеевски. По нормален път нямаше как Герб да бъде подчинен и неутрализиран и съответно държавата да бъде изцяло завладяна от посолството.
    Един ден България вероятно ще бъде много благодарна на Доган, може да е всякакъв, но в случая действа в интерес на всички нас.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.