16 Юли, 2024 15:26 2 787 0

Тончо Краевски пред ФАКТИ: ПП-ДБ искат да управляват държавата от задната седалка на парламента (ВИДЕО)

  • тончо-
  • краевски-
  • радев-
  • пп-дб-
  • мандат-
  • кабинет-
  • борисов

Как точно възнамеряват ПП-ДБ да постигнат каквото и да било в този парламент, който е раздробен, пита политологът

Тончо Краевски пред ФАКТИ: ПП-ДБ искат да управляват държавата от задната седалка на парламента (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

ПП-ДБ искат от президента Радев да пристъпи не само духа, а и буквата на закона, защото връчването на мандата според чл. 99 е само и единствено с цел съставянето на правителство. ПП-ДБ искат мандатът да бъде забавен. Законодателят дава възможност на президента да има консултации с първата и втората политическа сили, да види какви са намеренията им да съставят правителство и дали има шанс да го направят. Да види кой с кого ще преговаря. Когато нямаш такъв план, няма такова намерение… ПП-ДБ си казват, че няма да съставят правителство, а само и единствено искат забавянето, за да управляват държавата от задната седалка на парламента, но без да изпълнят своето конституционно задължение - като втора политическа сила в парламента, да съставят кабинет. В момента съставянето на кабинет е задача на ПП-ДБ, а те не искат. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ политологът Тончо Краевски.

„Ако Радев не беше толкова отговорен по военному към текста на Конституцията, щеше да е друго. Ако Борисов беше президент, можеше да им даде три месеца, за да изобличи техния опит да сменят регулатори, да направят рокади в съдебната система и в службите. Но в момета имаме парламент, в който имаме две разцепени парламентарни групи, а броят на независимите депутати е над 40. Как точно възнамеряват ПП-ДБ да постигнат каквото и да било в този парламент, който е раздробен. Но след този ход ПП-ДБ могат да отидат при избирателите си и да кажат, че те искали, но Радев не го е грижа за съдебната система колкото нас“, сподели още политологът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА