Last news in Fakti

23 Ноември, 2015 18:51 3 016 2

Екзекутиран политик от КНДР се появи публично

  • северна корея-
  • политик-
  • кндр-
  • жив-
  • екзекутиран

Политикът изчезна от погледите през март тази година

Севернокорейкият политик Хан Гван-сан, за когото се носеха слухове, че е бил екзекутиран, се появи  на публично място. 

Фотография, която улавя високопоставеният партиен служител, е публикувана в понеделник (23 ноември) на първа страница на вестник "Rodong Sinmun".

Политикът, който изчезна от погледите през март тази година, бе сред придружаващите севернокорейския лидер Ким Чен-ун, по време на посещението му в рибно стопанство, съобщава РИА Новости.

От месец март името на Хан Гван Сан не е споменавано в севернокорейските медиите. В тази връзка, южнокорейският вестник The Korea Herald съобщи, позовавайки се на разузнаването, че Северна Корея официално е екзекутирала политика.

Това не е първият път когато Сеул подава грешна информация. През май, агенция Yonhap съобщи, че министърът на отбраната Хьон Йон-чол е бил екзекутиран публично от наказателен взводпо обвинение в измяна, нелоялност и неуважение към лидера Ким Чен-ун.

Въпреки това, през май ръководителят на министерството на отбраната разкри в ефира на местната телевизия, че той е жив и здрав.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    0 0 Отговор
    Сложете си поне един коректор на правописа, щото заприличвате на news.bg по грешки.
  • 2 нов световен ред

    0 0 Отговор
    Едва ли Северна Корея подава информация, че екзекутира северно корейци. Такава грешна информация идва от "демократичните" медии на САЩ и слугите им от Европа. Яд ги е когато не могат да подчинят и ограбят някоя държава по света. Ние живеем в мизерия, а Северна Корея се развива и просперира.
Новини по държави: