Last news in Fakti

2 Март, 2016 12:45 1 806 2

Арабски монархии обявиха „Хизбула“ за терористична групировка

  • залив-
  • хизбула-
  • терор-
  • групировка-
  • саудитска арабия

Саудитска Арабия вече замрази своята военна помощ за Ливан

Арабски монархии обявиха „Хизбула“ за терористична групировка - 1
Снимка: АП/БТА

Съветът за сътрудничество на арабските държави от Персийския залив обявиха „Хизбула“ за терористична организация, съобщават арабските медии.

Ръководителят на Съвета Абд ал Латиф аз Зайяни съобщи, че лицата, които влизат в групировката, са смятат за терористи, а всички организации, свързани с „Хизбула“, за терористични структури. 
Шестте монархии от Залива посочват, че дейността на „Хизбула“ да вербува младежи, за да ги използва за терористична дейност е основна причина за решението. 

В Съвета за сътрудничество влизат Саудитска Арабия, Кувейт, Бахрейн, Катар, Оман и ОАЕ.
Всичките държави, с изключение на Оман, вече се обявиха срещу режима на сирийския президент Башар Асад, който активно се подкрепя от милициите на „Хизбула“.

Саудитска Арабия вече замрази своята военна помощ за Ливан, за да не може тя да се използва от проиранската радикална шиитска организация. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мухахаха

    0 0 Отговор
    "..Саудитска Арабия, Кувейт, Бахрейн, Катар, Оман и ОАЕ..."
    чаршафосаните главорези обявили някого за теорист???!!!
    Само Турция липсва в списъка!
  • 2 FR V

    0 0 Отговор
    не ти ли стига ,че Хизбула гръмна автобуса в Сарафово!!!!