28 Май, 2016 21:22 894 0

Технически проблем парализира летищата в Швеция

  • технически проблем-
  • летища-
  • швеция-
  • полети-
  • забавяне

Това е вторият такъв проблем през последните две седмици за скандинавската страна

Технически проблем парализира летищата в Швеция - 1
Снимка АП/БТА

Технически проблем отново причини затруднения и закъснения на полетите в Швеция, съобщи АП.

Летищният оператор "Суидавия" заяви, че компютърен срив е засегнал контрола на въздушния трафик на големите летища, включително в столица Стокхолм и в Гьотеборг и Малмьо.

"Системата за управление на въздушния трафик не работи както трябва", заявиха от летището в Стокхолм.

Летателният план съдържа информация за маршрута, очакваното време на заминаване и пристигане на самолетите и е от съществено значение за управлението на въздушното движение. Плановете обикновено се управляват по цифров път, но заради проблеми със системата, сега те трябва да бъдат попълвани на ръка. Това причини и днешните закъснения на полетите, пише изданието "Локал".

Говорителят на гражданското въздухоплаване заяви пред шведския телевизионен оператор SVT, че според летищната агенцията грешката е в Швеция, но не може да бъде сигурен.

Общо 113 полета от и до Швеция се приземиха в четвъртък миналата седмица след неизправност с радарите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: