16 Юни, 2016 02:30 1 076 0

Откриха метеорит, паднал преди 470 млн. години

  • метеорит-
  • швеция-
  • откриха

Скалата ще бъде наименувана Ост 65, тъй като е намерена край църквата Остерпланаанд в Швеция

Скала, разбила се на земната повърхност преди 470 милиона години, беше идентифицирана като първи по рода си метеорит, предаде "Мирър".

Метеоритът, е бил намерен в крайморска кариера за варовик в Швеция и учените смятат, че е паднал на Земята по време на един от най-големите сблъсъци в последните три милиарда години.

Вярва се, че скалата, чиято дължина е 10 сантиметра, е парче от огромен астероид с размери от около 100 километра. Изследователите твърдят, че подобно откритие може да "хвърли светлина" върху началните етапи на съществуване на нашата слънчева система.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: