4 Ноември, 2016 13:56 1 553 0

Афганистанската Мона Лиза се завръща

  • афганистан-
  • мона лиза-
  • шарбат гула

Шарбат Гула бе арестувана в Пакистан

Прословутата афганистанка Шарбат Гула бе осъдена на 15 дни затвор от специалния антикорупционен имигрантски съд в Пакистан, съобщи The Express Tribune.

Гула стана известна през 1985 г., след като снимката й се появи на корица на брой на National Geographic. Зелените й очи се превърнаха в символ на ужаса в Близкия Изток. Тогава 12-годишното момиче е заснето в бежански лагер в Северозападен Пакистан по време на съветската окупация на Афганистан.

Според нейния адвокат тя вече е излежала 11 дни в затвора. Гула бе обвинена в притежание на фалшив паспорт. Очаква се 46-годишната жена да бъде депортирана по Член 14 на Закона за чужденците от 1946 г.

„С удоволствие заявявам, че Шарбат Гула е свободна от правните проблеми, които тя имаше през последните няколко седмици. Скоро тя ще приключи с живота си на бежанец, след като се върне в родината си, където все още е национална икона“, заяви афганистанския посланик Омар Захивал. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: