Last news in Fakti

8 Ноември, 2016 04:18 7 658 3

Изчезнала американска атомна бомба или НЛО?

  • нло-
  • атомна бомба-
  • канада-
  • сащ-
  • бомбардировач-
  • военни-
  • мистерия-
  • британска колумбия

Канадски водолаз се натъкнал на странен метален предмет

Изчезнала американска атомна бомба или НЛО? - 1

Водолаз може би е открил изгубена американска атомна бомба край бреговете на Канада, пише би Би Си.

В началото на октомври Шон Смиричински се гмуркал за морски краставици близо до Британска Колумбия, когато се натъкнал голямо метално устройство, което наподобявало НЛО.

Смиричински описва обекта като "по-голям от двойно легло", с идеално равен връх и заоблено дъно, който в центъра си имал дупка "като поничка".

"Аз открих нещо наистина странно. Мисля, че е НЛО", пошегувал се той с колегите си водолази щом се върнал на брега.

Водолазът разказва пред Би Би Си, че му отнело няколко дни, преди да информира някого за откритието си, тъй като районът, където се гмуркал бил доста отдалечен.

Негов приятел от района веднага се досетил какво би могъл да представлява странният предмет: "Може би сте открили изгубената пред 50-те бомба!"

След като били информирани за находката, от канадското министерство за националната отбрана са съобщили, че според тях това може да се окаже "изгубената атомна бомба" от американския бомбардировач B-36, който се разбил в района през 1950 година.

Изчезнала американска атомна бомба или НЛО?

Правителството обаче, не вярва бомбата да съдържа ядрен материал.

Въпреки това към мястото, в района на архипелага Куин Шарлот, са били изпратени военни кораби, които да проверят металния предмет.

Историята около изгубената атомна бомба измъчва военните историци в продължение на повече от половин век. През 1950 г. американски бомбардировач B-36 се разбил близо до Британска Колумбия на път към военна база в Тексас. Самолетът бил на тайна мисия, свързана с евентуален ядрен удар и на борда му е имало ядрена бомба Mark IV.

Но след няколко часа във въздуха, двигателите на самолета се запалили и екипажът трябвало незабавно да се евакуира. От 17-те души на борда, 5-тима не успели да се спасят.

Екипажът настроил бомбардировача на автопилот и задал данни да се разбие насред океана, но три години по-късно, останки от него са открити на стотици километри навътре в океана.

Американските военни от години търсят останките на бомбардировача и през цялото време твърдят, че бомбата на борда му, всъщност не е била пълна с плутоний, а с олово и динамит.

Но докато военните и водолазът Смиричински вярват, че може да са намерили изгубената бомба, авиационният историк Дирк Септър е убеден, че местоположението, посочено от водолаза е напълно погрешно, заради наличната информация за самолетната катастрофа.

"Това може да бъде всичко", заявява пред Би Би Си Септър. "Каквото и да е обаче, аз съм сигурен, че не е изгубената ядрена бомба."

Изчезнала американска атомна бомба или НЛО?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 0 Отговор
    Екипажът настроил бомбардировача на автопилот и задал данни да се разбие насред океана. Автопилот през 1950г.!!! Едва ли този дума е удачна за това време.
  • 2 gost

    1 0 Отговор
    Май, че било бомба, май, че не било бомба = новина.
  • 3 Stoich

    0 0 Отговор
    През ВСВ немците са имали автопилот на някои типове самолети. Безпилотните V1 също са имали примитивен автопилот, който ги е отвеждал до целта. Американските B17 са имали съвсем приличен автопилот, свързан с мястото на бомбардира, който в последната фаза преди пускане на бомбите е можел да коригира траекторията на полета.
Новини по държави: