Last news in Fakti

20 Март, 2017 14:44 1 826 3

Стивън Хокинг се отправя към космоса

  • стивън хокинг-
  • космос-
  • великобритания-
  • ричард брансън-
  • върджин галактик-
  • физик

Физикът е приел предложение на Ричард Брансън

Стивън Хокинг се отправя към космоса - 1
Снимка: БТА/ AP

Британският физик Стивън Хокинг планира да се отправи към открития космос. В интервю за iTV един от най-блестящите умове на нашето време заяви, че смята да се възползва от предложението на сър Ричард Брансън.

Хокинг е получил предложение да се качи на борда на кораб на компанията „Върджин галактик“, която е амбицирана да предостави възможност на десетки туристи да се докоснат до магията на тези пътешествия.

„Не съм смятал, че някой ще ме вземе, но Ричард Брансън ми предложи място на „Върджин галактик“. Приех веднага“, заяви Стивън Хокинг.

В интервюто британецът говори и за Brexit. Според него Лондон не трябва да губи контактите си с Европа и останалия свят след излизането на страната от блока.

Стивън Хокинг, според който Brexit е грешният избор, заяви, че напускането на общността ще застраши позициите на британците като лидер в света на науката и иновацията.

Факти.бг припомня, че Стивън Хокинг е един от физиците, които виждат спасението на човечеството извън планетата Земя. Британецът на няколко пъти е казвал, че планетата е изправена пред риск от унищожение.

Според Хокинг единственият начин да се спасим е да колонизираме други планети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохи

    4 3 Отговор
    Големи глупости дрънка тоя човечец!
    Ще колонизираме мозъците си!!!!!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 незнайко

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хохи":

    Прав сте. Ние не знаем какво има на луната, или не ни казват, а ще ходим на други планети ! Досега не съм открил какво е измислил за човечеството този индивид ! Ако някой знае да го сподели.
Новини по държави: