Last news in Fakti

20 Декември, 2017 08:06 4 616 15

В Швеция: секс само по съгласие

  • секс-
  • съгласие-
  • швеция

Новият закон въвежда две нови правни фигури "изнасилване по невнимание" или "изнасилване поради небрежност"

В Швеция: секс само по съгласие - 1
Снимки: Shutterstock

Швеция обсъжда закон, в който се затягат наказанията и се разширяват хипотезите за сексуалното насилие.

Ако бъде приет, от 1 юли 2018 г. като съгласие за доброволен секс там ще се смята само ясно съгласие, за предпочитане да е писмено разрешение.

Става дума за т.нар. Закон за съгласието. За да се стигне до сексуален акт, трябва да има съгласие. Това важи за сексуални отношения между съпрузи, несемейни, гейдвойки и групов секс. Писменото съгласие е необходимо, ако се стигне до съд. Както каза премиерът на Швеция Стефан Льовен в предколедното си радиообръщение: "Без изрично съгласие сексът не може да се смята за доброволен".

Новият закон въвежда две нови правни фигури "изнасилване по невнимание" или "изнасилване поради небрежност".

Швеция вече е най-малко романтичната страна в света след Саудитска Арабия и Иран. Там не се предвижда да се иска съгласието на родителите, за да се сключи брак, както е при Шериата, но червено-зеленото правителство поиска радикално затягане на закона за сексуални престъпления.

В Швеция: секс само по съгласие

Причината за новия закон е кампанията #Metoo, в която стотици жени се оплакаха от сексуално насилие. В Швеция също имаше вълна от недоволство, в което жени се оплакваха, че са били насилени в пияно състояние, докато се спели, под психологически натиск и не са били в състояние да откажат.

Има и случай на политик от "Зелените", която разказва, че седмици след сексуалния акт е осъзнала, че е изнасилена. В Швеция, а и отскоро в Германия се смята за изнасилване, ако единият партньор каже: не, а другият партньор въпреки това продължи акта.

Управляващото правителство се смята с феминистка насоченост. През 2018 г. в скандинавската държава има избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гощо

    56 2 Отговор
    ААААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХААХХА..........ПИСМЕНО СЪГЛАСИЕ!!!! ЩЕ СИ ПОДГОТВЯ БЛАНКИ САМО ДА СЕ ПОПЪЛНИ ИМЕТО И ПОДПИС НА УЧАСНИКА ААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ........ЖИВЕЕМ В МАЛОУМНИ ВРЕМЕНА!!!!
  • 2 Гост

    30 3 Отговор
    Към това ли се стремим? Това ли са ценностите на ш...ната Европа?
    Това, че имат огромен финансов капитал не им дава право да налагат подобни кретенизми!
    писмено съгласие за секс - ЧУТОВНА ИДИОТЩИНА!!!
  • 3 Гъдю

    29 2 Отговор
    На маймуни ни обърнахте...
    ("Бай Ганьо")
  • 4 Дедо Грую

    30 1 Отговор
    Тея са тотално изперкали! Требе съгласието да е нотариално заверено и с двама свидетели. Инак може да е подписано под заплаха, в неадекватно състояние или някакъв шантаж.
    Да, ама за мургавелкоците това не важи! Те ще ги опраят и облагородят. Тогава ще слушкат, ще си траят, ще се дупят по 5 пъти в денонощието и през ум няма да им идват подобни дивотии.
  • 5 По интернет

    15 0 Отговор
    Най-добре е всеки акт да бъде излъчван по интернет и записът да се пази 10-20 години, т.к. не се знае кога жертвата ще разбере, че е изнасилена. Примерно на 30 години може да осъзнае, че първият път е била с някой неопитен и то си е чиста пронба изнасилване. Та ако не е записано и документирано - изнасилване и в двете посоки, т.к. мъжете също може да бъдат изнасилени. Ако има запис може да се проверява. Ако е на интернет и партийният секретар може да подаде сигнал.
  • 6 фонзи

    10 0 Отговор
    Представете си ситуацията в Швеция - огромни опашки пред канторите на нотариуси .Мъже и жени чакат с хвърчащи бели листи отпред с часове за заветния печат и подпис .Става тарпана - загоряла двойка си прережда хората под предтекст ,че не издържат вече - кантората обаче затваря - работния ден е приключил ,следват масови освирквания и протести нотариуса да остане извънредно с увеличен работен ден - стига се до бой ,озверял ннадървен мъж заплашва ,че ако не му се подпише днес ще се самозапали понеже ме издържа повече ..
  • 7 Хорацио

    12 0 Отговор
    Е какво според вас може да роди държава, която стана известна с махането на кръстовете от църквите да не накърнявали чувствата на клетите "майки с колички", държава която има огромен брой жени полицаи, които гледат от близо когато емигрант или друг имбецил си върши "работата" и не могат да го арестуват, държава която атакува всички морални и наложени до момента ценности първа с цел да ги изкорени от обществото. Най-нормалното нещо е тая загиваща държава да въведе и термините "изнасилване по невнимание"... и по случайност.... с единствената цел да ограничи изкуствено черната статистика от изнасилвания в Света, в която те водят убедително пред много държави от третия свят. Така едно изнасилване ще ги пишат "изнасилване по невнимание" и готово, вече не е углавно престъпление и готово вече не са на първо място по изнасилване. Гениално! Тия са едни от първите от 80-те % на професор Христов.
  • 8 Лупи

    11 0 Отговор
    Всъщност... тая "мярка" може да узакони изнасилванията и ще помогне на чернилките изнасилвачи. След всяко изнасилване просто ще предоставят документ с подпис, че е било доброволен акт, а после върви доказвай по дела, че подписа е фалшив или сложен под натиск... Все пак уплашена жена с пистолет или нож опрян в главата лесно може да подпише лист хартия и после вече не е изнасилване...
    Това е чутовна и уникална простотия мисля си, че тия дори надминаха и най-смелите очаквания на Сорос и БХК.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 куку руку ку

    3 0 Отговор
    Писмено съгласие- написано, подписано, подпечатано, заведено с входящ номер, нотариално заверено, загубено, намерено и... мерака минал.
  • 11 ОЗЛОЧЕСТЕН

    5 0 Отговор
    И аз бях използван когато бях на 16г. от една обиграна кака на 28. До сега не го осъзнавах, но тази статия ми отвори очите и ми вдъхна смелост да споделя злата си участ с вас , приятели! Сега, въоръжен със знания и кураж искам Възмездие! Парично обезщетение за морални и материални щети, пропуснати ползи и лихва за изминалият период. Не жалете каката, защото тя има много кинти!
    Това да бъде за назидание на развратните престъпници в бъдеще!
  • 12 куку руку ку

    8 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Има и случай на политик от "Зелените", която разказва, че седмици след сексуалния акт е осъзнала, че е изнасилена.
    Сигурно след като мъжът й разбрал за кръшкането.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ссдд

    5 0 Отговор
    Бежанеца Хабиб ,не харесва този нов закон.
  • 15 идил миндил

    0 0 Отговор
    на снимката типични бъдещи шведи - мюслимани.
Новини по държави: