3 Януари, 2018 14:11 1 352 1

Убийство на възрастна жена притесни Италия

  • италия-
  • убийство-
  • възрастна жена-
  • бари-
  • мафия-
  • притесни-
  • марко минити

Полицията е на крак заради убийство, извършено от "страхливци"

Убийство на възрастна жена притесни Италия - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Убийство в източния пристанищен италиански град Бари шокира Италия и вдигна на крак службите. Вътрешният министър Марко Минити отпътува за града, за да проследи отблизо разследването и да даде насоки на силите на реда.

84-годишна жена беше убита, докато се разхождала в центъра на красивия град. Службите подозират местните криминални структури. При нападението е ранен 20-годишният Джузепе Казадибари. Властите смятат, че той е бил истинската мишена на атаката.

По непотвърдена информация младият мъж е използвал възрастната Анна Тарантино като щит срещу нападателите. Марко Минити заяви, че убийството на пенсионерката е „неприемливо“. Той заяви, че спешно е нужен отговор и отпор от страна на силите за сигурност.

По всяка вероятност става въпрос за война между две местни криминални групировки. Кметът на Бари Антонио Декаро заяви, че „ние ще реагираме на тази отвратителна атака“, извършена от „страхливци“. До стрелбата се е стигнало заради война за контрол над наркопазара в региона.

Властите посочиха, че не могат да позволят подобни деяния да ударят по името на града и страната, която всяка година привлича милиони посетители от целия свят. В региона, в който е и Бари – Пулия, действат мафиотите от Сакра Корона Унита. Мафиотската структура е значително по-малка по мащаби и възможности от „Ндрангета“ и „Коза Ностра“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо Стефчо

    1 3 Отговор
    Често използват старици за мулета.Ако бабето се издъни,прошка няма.
Новини по държави: