Last news in Fakti

19 Април, 2018 07:27 19 236 28

Намериха тайната подводница на Хитлер

  • нацисти-
  • подводница-
  • тайна-
  • германия-
  • адолф хитлер-
  • хитлер-
  • дания-
  • откриха

Подводницата е потънала близо до бреговете на Дания

Намериха тайната подводница на Хитлер - 1
Снимка: Shutterstock

Изчезнала германска подводница, която е в основата на редица конспиративни теории, беше намерена след близо 73 години. Според някои теории лидери на нацисткия режим именно с нея са отплавали за Южна Америка, за да не попаднат в ръцете на съюзниците.

Подводницата U-3523 е една от машините на Адолф Хитлер от тип XXI – клас дизелово-електрически подводници, създадени по време на Втората световна война. Според експертите машината може да достигне до бреговете на Южна Америка без спиране.

В началото на месец май 1945 година британски кораб я потапя, пише „Дейли стар“. В продължения на десетилетия обаче останките й не могат да бъдат открити. Сега останките са били открити на 10 морски мили северно от град Скаген, най-северният датски град.

Датският морски военен музей обяви, че няма доказателства, че с тази подводница са избягали високопоставени лидери на нацисткия режим. Не е изключено на борда на подводницата да са били превозвани скъпоценности. Директорът на музея Герт Андерсен заяви, че слухът на Южна Америка е придобил популярност, защото подводницата U-3523 е била много модерна за времето си.

По думите му крайната дестинация на машината не е била Южна Америка, а Норвегия. Една от конспиративните теории е, че в края на войната нацисткият лидер Адолф Хитлер успява да избяга от Берлин, виждайки краха на армията си и предстоящото попадане в ръцете на съюзническите сили. Твърди се, че Хитлер е избягал в Колумбия, а по-късно се е преместил в Аржентина.

Няколко други високопоставени нацисти също бягат в Южна Америка. Една от версиите е, че на борда на подводницата е имало 58 души, но тя не е потвърдена. Според историците няма доказателства за ценен товар на борда на подводницата. Малко след потъването й нацистка Германия обявява капитулация. След сканиране нацистката подводница е била намерена на 123 под морската повърхност. Дизайнът на подводницата по-късно е копиран от Великобритания, САЩ, Франция и Съветския съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чинчо

    70 7 Отговор
    Фанаха опинците на Адолф.

    Коментиран от #9

  • 2 Хохи

    98 10 Отговор
    Още им ВЛИЗА В СЪНИЩАТА

    най великия
  • 3 Kcaniba

    27 26 Отговор
    и ко саа
    соросидите в траур!!!
    На 2 май рушняците барнаа хиилер , а не двойника!!!
    тц тц тц тц тц
    Всичките ви теории и победи, са едни потънали корита!!!
  • 4 mediator37

    41 4 Отговор
    Последното изречение най ме кефи.
  • 5 Stefko88

    41 2 Отговор
    Датският морски военен музей обяви, че няма доказателства, че с тази подводница са избягали високопоставени лидери на нацисткия режим.....

    Сега моля обяснете заглавието. Те просто са намерили подводница! Не разбирам защо споменавате изобщо Хитлер? Този човек умря в Берлин за да не търпи скалъпените срещу него лицемерни обвинения , на псевдосъдилищатата точно на тези, които въвлякоха Германия във война и дадоха тласък на този кървав конфликт подпомагайки болшевизма , всичко останало са глупости и жълти статии.

    Коментиран от #13

  • 6 Вълков

    11 21 Отговор
    Прочетете мненията на тук изявилите се преди мен и си направете изводите на какво равнище е психическото здраве във България. А относно темата имаше цял филм преди време. Вярва се, че дори Хитлер не е умрял във Бункера, а години след войната.

    Коментиран от #8

  • 7 сдфж

    37 2 Отговор
    Не само в Южна Америка. Някои от хитлеристите са били "приютени" в щатите с променена самоличност. И са живели щастливо до дълбока старост.
  • 8 Kcaniba

    14 7 Отговор

    До коментар #6 от "Вълков":

    пий си боярката, намали форумите и си пусни един друг от поредицата!!
    За Нацисткага база в Антарктида, където още живее хитлер и редовно от там излитат чиниите на извънземните ;)
  • 9 АВЕ ФЮРЕР

    22 1 Отговор

    До коментар #1 от "чинчо":

    И след толкова десетилетия все още ги е страх от Адолф .....
  • 10 Отстрел

    13 1 Отговор
    Дори в Германия отдавна има консенсус по въпроса, че опазването на т. нар. нацистки престъпници е неофициална държавна политика. Осъдените са нищожен процент, повечето - на по 80-90 години. Американците и руснаците присвоиха технологии, оборудване и специалисти, остана само митът за еврейските ловци на нацисти.
  • 11 Mercedes-Benz

    27 2 Отговор
    Слава на най-великия син на Германия! Завинаги ще помним и следваме делото на човека, който обяви войната на БАНКАТА и болшевико-юдейската зараза!

    Коментиран от #18

  • 12 Бах

    16 2 Отговор
    Не е тайна, че ако не бяха нацистите и техните учени, в момента нямаше да сме на толкова напреднало технологично ниво! Технологиите създадени и разработвани от нацистите и до ден днешен се използват и усъвършенстват! Ако не бяха германците, СССР и Русия щяха да са в каменната ера! Сравнение между славяни и Германци не може да се прави!
    Император Павел: всеки глупак знае, че желязото потъва;
    При числено техническо преимущество 4:1, за една седмица над 90% от него е унищожено, при положение, че русите се защитават! Ако германците имаха такова птеимущество за една седмица щяха да са в Москва!
  • 13 Валя

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Stefko88":

    Поздравления за напълно обективния коментар

    Коментиран от #17

  • 14 Бах до Мерцедес

    11 4 Отговор
    Не се ли сещаш, че сащ подстрекават Германия да нападне Русия, за да има къде да си продават оръжията и да вземат руския петрол и стомана по договора "заем-наем"?! Икономически е било неизгодно подобно нападение, защото е трябвало да се издържат и ново завладените територии?! Теорията, че германците се бият с болшевизма, а руснаците с нацизма е за пред хората! Зад всички страни стоят евреите и "сдужението" Билдерберг!
  • 15 Бах до сдвж

    12 6 Отговор
    Що само САЩ ли приютява нацисти? Я кажи, кой изобретява АК-47? Кой развива ядрената програма на СССР? Единственото в което са първи русите е кражбите !
  • 16 Стефан

    5 6 Отговор
    До коментар 12.

    Трима са най-великите учени в ракетостроенето: Циолковски, Каральов и Вернер фон Браун.
    Ц. предлага твърдото гориво да се замени с течно - основно и окислител, и може би едно от най-важните открития на Човечеството - космическите ракети трябва да са със степени.
    Руснаците дори и без документацията на германците щяха да конструират космическа ракета, дори и малко по-късно.
    Има една книжка "Ракети" издадена по Тодор Живково време, основните неща ги има там.
  • 17 Stefko88

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Валя":

    Благодаря ви . Има наскоро излязла чудесна книга в два тома "неизвестната война" авторът е Ото Скорцени. Отдавна не бях попадал на такова четиво . Много приятно и интересно, препоръчвам ви я. Той хвърля доста яснота за много събития около събитията през тези години.
  • 18 Чичо АДИ

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "Mercedes-Benz":

    Утре ще пия една бира в негова чест !! Да се пукат всички той обедини Европа едно време сега от Германия само Джендъри изплуват като л....на

    Коментиран от #21

  • 19 Потник

    2 0 Отговор
    Подвеждащо заглавие
  • 20 Бах до Стефан

    3 4 Отговор
    Циолковски и Каральов са учени, колкото Калашников изобретател!
    Виж екипите, с които са "работили" и трудовете, които са ползвали!
    Всичко крадено! Руснаците, дори една кола не са изобретили, ти ми говориш за ДВГ и твърдо/течно гориво!
  • 21 Бах

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Чичо АДИ":

    Както и руснаците обединиха Европа след войната ли? К-р за глобализацията!!! Създават се роби, за да може евреите да си царуват вечно! Ако не беше чичо Ади сега нямаше да има Израел , а нилделбергови щяха да са история и никой нямаше да го боли за евреите!
  • 22 Стефан

    3 3 Отговор
    До коментар 20
    Циолковски от кого е крал? Роден е 1857г. умира 1935г. Основен научен труд е от 1896г. Но в уикипедия не казват нищо за течното гориво и многостепенните ракети.
    Вернр фон Браун - р. 1912г., у. 1977г.; той също има екип начело с Конрад Вадемберг.
    Сергей Каральов също е работил с екипи.
    Целичт свят признава тримата учени, също така и други учени,
    само ти не ги признаваш. Прочети малко книги бе човек. Вярно е, че руснаците копират, но и американците копират - корпуса на Ф15 са го копирали от МИГ- 25.
  • 23 Дани

    4 0 Отговор
    Коя воойна е спечелила америка
  • 24 Чичо АДИ

    4 0 Отговор
    Хайде наздраве за Чичо

    Коментиран от #25

  • 25 Stefko88

    9 0 Отговор

    До коментар #24 от "Чичо АДИ":

    Не пия , но тортичка за децата и специална вечеря ще има ! В нашия дом чичу Ади е на почит!
  • 26 Stefko88

    0 1 Отговор
    ЧичУ е нарочно с у. :)
  • 27 Чичо АДИ

    4 0 Отговор
    ХАЙЛ ЧИЧО НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО
  • 28 коко

    0 0 Отговор
    Така е. Истината винаги се разпространява под формата на слухове...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания