Last news in Fakti

23 Юни, 2018 17:05 6 433 4

Македония строи магистрала към българската граница

  • българия-
  • македония-
  • магистрала-
  • зоран заев-
  • строи

Магистралата е с дължина от 23 километра

Македония строи магистрала към българската граница - 1
Снимка: Shutterstock

Лично премиерът Зоран Заев даде старт на строителството на магистралата от Ранковце до Крива Паланка, недалеч от българската граница, предаде Нова телевизия.

Магистралата е с дължина от 23 километра и нейното строителство трябва да приключи до 2021 г. Заев съобщи, че в началото на следващата година трябва да започне и разширяването на пътя от Крива Паланка до граничния пункт с България Деве баир (Гюешево, бел.ред.). За строителството на тези пътни проекти властите са подсигурили 58 млн. евро чрез кредитни линии от Световната банка.

"За нас Коридор № 8 е много важен - той свързва Адриатическо с Черно море. Няма да спираме. Енергично ще изпълним тези значими за народа ни проекти", подчерта македонският премиер Зоран Заев.

"Изграждаме пътна инфраструктура за развитието на тази част от Република Македония. Да създадем необходимите условия за движение на гражданите съгласно европейските стандарти. Подсигурихме общо 270 млн. евро за изграждането на пътища в дължина от около 800 км", поясни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Василевс

    13 5 Отговор
    Бойо ще научи Зайо, как се магистрали правят!
  • 2 Иван

    18 0 Отговор
    Така де, да не губят време като идват да си вземат гражданството.
  • 3 как

    5 0 Отговор
    ще продължи в България? сигупно към 2030г.
  • 4 хаха

    4 0 Отговор
    цитат от статията:
    Публикувано във факти.бг: Подсигурихме общо 270 млн. евро за изграждането на пътища в дължина от около 800 км", поясни той.

    Какво означава това? Път или велоалея?
    Ако е път, какъвто го разбираме ние, то да заповядат да строят и в България. Ние плащаме по около милион за километър, а магистралите ни струват от четири до десет милиона на километър ... тези хора са факири ... много интересно ...
Новини по държави: