Last news in Fakti

21 Август, 2018 17:30 1 766 0

Ким недоволен от здравеопазването

  • здраве-
  • северна корея-
  • ким чен ун-
  • недоволен

Лидерът на Северна Корея иска модернизация

Ким недоволен от здравеопазването - 1
Снимка: БТА/ AP

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун разкритикува севернокорейското здравеопазване, предаде „Ройтерс“, като се позова на репортаж, излъчен от севернокорейските държавни медии.

След като през юни Ким се срещна в Сингапур с президента на САЩ Доналд Тръмп, той похвали икономическия прогрес на държавата. Оттогава той обикаля индустриални обекти и фабрики в Северна Корея, като често критикува бавното развитие на страната си.

При посещение във фабрика за производство на медицинска апаратура в провинция Северен Пьонан Ким Чен-ун сериозно разкритикува липсата на модернизация, предаде Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА).

„Няма с какво да се гордеем в сектора на общественото здравеопазване", каза Ким и обеща лично да обърне внимание на работата по осъвременяване на фабриката с цел радикално подобряване на „родното производство, автоматизацията и модернизацията", посочват медиите в азиатската страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: