Last news in Fakti

28 Септември, 2018 16:24 3 074 1

Белгия съди Google

  • белгия-
  • бази-
  • сигурност-
  • карти-
  • google

Причината са изображения на стратегически обекти

Белгия съди Google - 1
Снимка: Shutterstock

Белгийското министерство на отбраната внася жалба срещу компанията Google заради разпространяване на изображения на стратегически обекти, съобщиха местни медии. Отбелязва се, че министерството по-рано е поискало от компанията да се намали резолюцията на изображения на две военновъздушни бази, в една от които се предполага, че се съхранява ядрено оръжие на САЩ.

Сред посочените обекти са също петролните терминали на пристанището в Антверпен и двете белгийски атомни централи. Google отказва да изпълни искането на министерството.

Военните са установили, че въпросните спътникови снимки все още предлагат пълни подробности за стратегическите обекти и затова ще заведат жалба. Отбелязва се, че видимостта на подобни обекти във Франция вече е била намалена в картовото приложение на Google, предаде БНТ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 белгийски неволи

    17 1 Отговор
    Голяма работа те руснаците вече са прочели сутрешните вестници на пазачите на обектите те за резолюцията в гугъл се запритеснявали !?!?
Новини по държави: