Last news in Fakti

24 Март, 2019 22:30 5 520 17

Българите откриват Мексико (СНИМКИ)

  • мексико-
  • туризъм-
  • българи

Най-предпочитаният период за пътуване са месеците между декември и края на март

Българите откриват Мексико (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС

Мексико продължава да бъде държава, пораждаща асоциации с корупция, с наркодилъри и престъпност. Все неща, които като цяло не са много положителни за туризма. Въпреки това обаче популярните курорти в страната си остават привлекателни, а и също така лесно достъпни и сигурни за масовия турист.

Масовите и все по евтини полети правят Мексико все по-популярна за много хора дестинация и България не е изключение. От Tavex, отчитат растеж в заинтересоваността от страна на българите към пътуване до Мексико през последните две години, тъй като броя на хора, които искат да си купят мексиканско песо почти се е утроил. Тези хора не са в порядъка на хиляди, но определено ръста не е за пренебрегване. Българските туристи си обменят между 600 и 1000 лева джобни за пътуването си.

Една от основните причини за повишаването на този интерес са нискобюджетните полети от България до Германия, Холандия или Англия, от където пък може да се вземат сравнително по-евтини полети до САЩ и съответно до Мексико. Това допълнително намалява разхода при пътуване до тази така далечна за България дестинация, която се намира буквално на другия край на света. Виза пък не е необходима за Българите, които могат да посетят държавата за максимум от 360 дни в годината като туристи, споделят от МВнР.

Българите откриват Мексико (СНИМКИ)

Най-предпочитаният период за пътуване до Мексико са месеците между декември и края на март, когато там няма никакви дъждове и също така на лице е много рядка облачност, като това прави зимното летуване много по-приятно. Мусонния сезон, който се отличава с всекидневни валежи започва през май месец, а понякога и от края на април и продължава до октомври, съответно това не е най-препоръчителният период за летуване там, защото вали буквално всеки ден.

Има много места, които могат да се посетят в Мексико, изборът зависи изцяло от това какво искат да видят туристите и какво търсят от своето пътуване.

Българите откриват Мексико (СНИМКИ)

Едно от хубавите места е Сигуатанехо. Това е едно от най-тематичните места, който се посещават в Мексико. Намира се на западния бряг, в централната част на Мексико. Това е огромен град, който е широко търсен заради огромните си плажове. Намира на северозапад от Акапулко, който е другия световно известен курорт в Мексико.

Други места, които са доста интересни, са Тулум и Козумел. Те са характерни с интересни плажове, интересна флора и фауна, подходящи са за любителите на скуба дайвинг. Като цяло, тази част от полуостров Юкатан е една от най-красивите и романтични дестинации в Мексико.

Друга интересна дестинация е Гуадалахара известен като „перлата на запада“ или „Градът на розите“. Градът се намира в западната част на Мексико и е един от най-старите мексикански градове. Има много красива колониална архитектура, която е много добре запазена до ден днешен. Там са живели много известни за мексиканската култура творци, актьори и редица от най-известните мексикански футболисти.

Разбира се, не може да се посети Мексико, без да се отиде до древните градове на империята на маите. Основните центрове на тази древна културата са Чичен Ица и Теотиуакан, където е един от най-запазените каменни градове, останали от древността. Макар, че Чичен Ица е по-трудно достъпен за туристи заради местоположението си, Теотиуакан от своя страна се намира на по-малко от 50 километра от столицата на Мексико и е леснодостъпен за туристи.

Българите откриват Мексико (СНИМКИ)

Според сезона и лукса, който се търси една нощувка варира между 15- 30 лева в хостел на вечер до 150 – 200 лева в луксозен четиризвезден хотел. Могат и да се намерят къщи за гости, цените в които варират между 60 – 100 лева на човек на вечер. Храната в Мексико е евтина като един обяд в малко ресторантче излиза между 5 и 8 лева на човек, а сувенирите и дрехите са на цени близки до тези в България.

Мексико е голяма държава като площ. Затова, хората желаещи да видят повече неща по време на пътуването си могат да се възползват от няколкото нискотарифни авиокомпании опериращи в държавата като Volaris или InterJet . Придвижването в Мексико сити или другите по-големи градове не е най-уреденото, като публичния транспорт не може да се разчита. Такситата са масово без броячи и затова трябва цената трябва да се договаря предварително. Рентакар също е опция, като цените са малко по-скъпи от тези в България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Циганин

    13 12 Отговор
    Мизерията просто привлича българите. Има много евтини дестинации за Йемен, обаче носете си сандвичи както като ходи на Гърция на палатака!

    Коментиран от #11

  • 2 Че мексиканците

    7 10 Отговор
    Са също кафеви като циганите ни тук. Ама техния цигански е още по различен. Амиго дрън дрън. Мексиканците нямат ли полиция? Или са я избили вече?

    Коментиран от #16

  • 3 НКВД

    17 2 Отговор
    Мексиканските курорти се охраняват от армията, от военни с автомати, вътре в курорта е ОК обаче излизането извън тях изобщо не е ОК!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Townboy

    10 1 Отговор
    Канкун и Ривиера Майа са достъпни за нас но билетът до там е два пъти колкото почивката. То и на Бали има евтини нощувки но пак самолетът е проблемът.
  • 6 Сащисан

    26 1 Отговор
    Твърдението, че Теотиуакан е един от древните градове на МАИТЕ, направо ме разби!!! А иначе ... бая мексиканци наистина са с тена на циганите, но манталитета им е бая различен от тоя на последните ... и то НЕ в полза на циганите. Когато цигани построят пирамида (ама не от боклук!) - обадете ми се !

    Коментиран от #9

  • 7 JPower

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "BROWN POWER MEXICO":

    Те и бълхите са повече от хората и какво от това!!?!?
  • 8 Отегчен

    9 0 Отговор
    Хубаво е след такива реклами да споменат и тур-агенциите , които са ги поръчали .
  • 9 Bahti

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "Сащисан":

    Градът на Слънцето е строен от Ацтеки, по точно Толтеки. Каста. Под тва, което е останало след Конкистата, Европа нарича Маи.

    Коментиран от #15

  • 10 BROWN POWER MEXICO

    1 5 Отговор
    ДО 7:САМО ДЕТО БЪЛХИТЕ С БЕЛИТЕ,ЧЕРНИТЕ,ЖЪЛТИТЕ А ГОСПОДАРСКАТА РАСА СМЕ НИЕ КАФЯВИТЕ!!!!!!

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 BROWN POWER MEXICO

    2 4 Отговор
    ДО 12:ХАХА ХАХАХХАХХА ТРИЯТ ЛИ ТРИЯТ ЛИ ХАХАХАХХАХА

    Коментиран от #14

  • 14 Морфолог

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "BROWN POWER MEXICO":

    Трият. Първо си изтрили "релефа" (гънките демек, ако някога изобщо са били налични) на едно "нещо", което би трябвало да ползваш за мисловна дейност...
  • 15 Ново 20

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Bahti":

    Цитат:”Под тва, което е останало след Конкистата, Европа нарича Маи.”.За т.н. доколумбови култури/цивилизации Европа придобива представа от испанците (по обясними причини).Та шпаньолците много добре ги разграничават едни от други: използват едни индианци, за да победят други, учат езиците им, за да ги християнизират по-лесно, и прочие, и многоточие.Сефте чувам в колониална, а и в днешна, Испания (а от там - и в останалата Европа) някой да слага всички тези култури под общия ”знаменател” ”МАИ”.
  • 16 Почитател

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Че мексиканците":

    Полицаите в Мексико, които патрулират и денем и нощем са на поста си. Оборудвани са с бонежилетки, палки и много от тях с пистолети и автоматични оръжия. И не са поплювковци като нашите, които нямат даже и стойка. Заплатите им са по-малки от тези на нашите полицаи и за това се поддават на подкупи в районите с наркотрафик. На нашите никога не им стигат пари - искат си. .......... В Мексико има и мургави (маите), има и по-светли - метиси, както и наследници на европейците. Не бъдете злобни! .............. България поне никога не е била окупатор, а е била окупирана пет века и не си търсиме правата от окупатора.
  • 17 Карлос

    1 0 Отговор
    Абе господа и госпожи, дето все много ви бърбори устичката, а пък в главата нищо нямате! Мога ли да ви светна, така да го кажа? Вие знаете ли, че слънчогледът, царевицата, чушките, доматите, картофите, тютюнът и куп още култури, идват точно от Мексико?! Ако не беше открита Америка, сега какво щяхте да ядете бе, умнициМамини сладки, дето все бърборите и плюете!Щяхте да ядете леща от Индия, и основно свинско и телешко месо. Незнам къде щеше да ви е на трапезата боб чорбата, мишМашът и семките които са от слънчоглед, и които най невъзпитано, чушките на пейките по парковете! Имайте малко уважение, ако изобщо изпитване някакво уважение, към каквото и да е било! Поне малко уважение към Америка, която ви храни в момента със нейните си продукти, и пушите на ляво и на дясно тютюнът, който също идва оттам!
Новини по държави: