Last news in Fakti

14 Април, 2019 19:37 1 382 8

Седем деца убити в Афганистан

  • афганистан-
  • взрив-
  • деца-
  • загинали

Причината е неексплоадирали боеприпаси

Седем деца убити в Афганистан - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Най-малко 7 деца са били убити и още толкова са ранени в резултат на взрив извършен в афганистанската провинция Лагман в източната част на Афганистан, съобщи телевизионният канал Tolo News позовавайки се на местните власти.

Инцидентът е станал около 17.00 ч. местно време района на Басмар. Децата са играли около къщите си и са пострадали в резултат на неексплоадирали боеприпаси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян

    4 0 Отговор
    Че тия са по 7 деца в къща с една баба, много ясно че ще убият децата Тук ако гръмне ще е обратно 7 баби
  • 2 Анти трол

    9 0 Отговор
    Подарък от ФАЩ.
  • 3 Име като гост

    6 0 Отговор
    Спомен от най-големите "демократи и защитници на свободата".Така се посажда добро по света от световния жандар!
  • 4 Муджахед

    1 0 Отговор
    Най вероятно са попаднали на недеактивирано СВУ, дръпнали са някоя друга жичка и е станала белята, всеки които е гледал филма "воината е опиат", знае за какво иде реч, това е ежедневие в тази раздирана от гражданска воина бедна страна, същевременно най големия производител на чист хероин от опиумен мак, основна сустанция на много силни обезболяващи като морфин, кодеин и други.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Kcaniba

    4 1 Отговор
    Демократичните ценности на фащ в действие
  • 7 МИНИ ОТ КРАВАРИТЕ

    0 0 Отговор
    Са ТОВА КВО МИ ПИШАТ И ЗАМАЗВАТ
  • 8 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Аз съм ветеран от БНА ! Никой, никъде и никога не може да пострада от "неексплоАдирали боеприпаси"...... Виж, ако гръмнат - майка плаче ! Ясно, че са взривени и тоя взрив не се знае дали не е извършен умишлено или по невнимание е предизвикан от децата. Но това е трагедията на една страна, в която политическите страсти са ескалирали до небесата, където огнестрелните оръжия са по-вече от детските играчки, където поради стратегически интереси се намесват "великите" хайдуци. Както ние приемаме 2-3 убити по пътищата ни всеки ден , и афганците така приемат ежедневните убийства и взривове....Там смъртта е непрекъснат гост и едва ли някога ще си отиде, щом има наличие на много "миротворци".Бог да прости невинните души и дано даде разум на възрастните тая "кланица" да престане най-после ...Нали най-големите демократи са там. Вече 40 години по тях баири и камънаци властва "оная с косата". Страната има само някакво стратигическо значение. Няма особени природни богатства. Защо е това безсмислено изтребление на човеци ???
Новини по държави: