12 Март, 2020 07:50 1 756 5

Убити и ранени при нападения с нож в Мелбърн

  • мелбърн-
  • австралия-
  • нож-
  • нападение-
  • полиция

Нападателят е застрелян при опит да бъде арестуван

Убити и ранени при нападения с нож в Мелбърн - 1
Снимка: Shutterstock

Двама души бяха убити, а други двама бяха ранени при серия от нападения, извършени от въоръжен с нож мъж в източния австралийски град Мелбърн. Нападателят е застрелян при опит да бъде арестуван, съобщи в четвъртък полицията на щата Виктория, предаде Нова телевизия.

В нощта срещу четвъртък полицията в Мелбърн е получила съобщение за мъж с прободни рани, открит в един от източните квартали на града. Екипът, който пристигнал на мястото, оказал първа помощ, но мъжът починал при пристигането си в болницата. По време на проверката на обстоятелствата на инцидента е установен заподозрян за нападението, който се съпротивлявал по време на ареста и е застрелян от полицейските служители.

Според разследването по-рано вечерта заподозреният е извършил серия от нападения на минувачи по улиците на града, ранявайки полицай и две жени, едната от които също по-късно е починала в болницата, а втората е в критично състояние.

Според Греъм Аштън, комисар от държавната полиция, нападателят, човек, чиято самоличност вече е установена, няма връзка с терористични организации и няма престъпно минало. В момента разследващият екип установява точните обстоятелства при инцидентите и мотивите на престъпника.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асан

    17 0 Отговор
    Ако е бил с брада....ясна е работата, даже и за името няма нужда да се пита.Добрия мюсюл- студения мюсюл
  • 2 Hhhhhhh

    13 0 Отговор
    Мюнмюн се казва.
  • 3 БОКЛУЦИ

    12 1 Отговор
    Така е ! Това не е тероризъм .Това е ежедневие!
  • 4 Гошо

    8 0 Отговор
    А оня в Германия по време на карнавала още ли установяват самоличността му
  • 5 Ясно

    2 2 Отговор
    Политкоректно ни казват, че е бяла християнска тарамбука
Новини по държави: