Last news in Fakti

30 Май, 2021 05:50 2 215 4

Хиляди словенци поскаха оставката на премиера

  • словения-
  • митинг-
  • премиер-
  • оставка

На митинга в Любляна са участвали между 20 и 40 хиляди души

Хиляди словенци поскаха оставката на премиера - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Хиляди словенци излязоха на протест в столицата Любляна с искане за оставката на премиера-консерватор Янез Янша, съобщи БНР, цитирано от news.bg.

Според различни източници в митинга са участвали между 20 и 40 хиляди души.

Демонстрантите издигнаха лозунги за предсрочни избори. Редовните трябва да се проведат догодина. Участниците в акцията обвиниха правителството в корупция, натиск срещу медиите и потискане на граждански свободи.

"Народът е обединен в искането си за предсрочни избори. Хората протестират срещу правителството на страха на Янез Янша! Той злоупотребява с властта си иска да превърне демокрацията в диктатура!" - заяви Теа Ярче - профсъюзен лидер, която е сред организаторите на протеста.

62-годишният Янез Янша, в постинг Туитър, определи митинга като антисловенски и допълни, че е бил в нарушение на мерките срещу епидемията.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ми........

    7 4 Отговор
    А НАШИЯ ПРЕМИЕР .....КОГА ???? ВРЕМЕ Е И ТОЙ ДА ФЪРЧИ !!!!
  • 2 Гошо

    5 1 Отговор
    Нещо от снимката ич невърви да са 20 хил
  • 3 dfu

    2 0 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Той злоупотребява с властта си иска да превърне демокрацията в диктатура!" -"

    Колко познато! Изглежда тиквенския модел се прокарва целенасочено във всички нови демокрации.
  • 4 АГЕНДА 2030

    10 0 Отговор
    СЛОВЕНЦИ СЛОВЕНЦИ СЛЕДВАЩИЯ СЪЩО ЩЕ ВИ ВОДИ КЪМ ДИКТАТУРА -АГЕНДА 2030 ТОЗИ ПЛАН Е ОТ ДЕЕП СТЕЕТ И ЩЕ БЪДЕ ИЗПЪЛНЕН ИСКАТЕ ИЛИ НЕ ИСКАТЕ.БЪЛГАРИЯ СЪЩО Е В КЮПА КОЙТО И ДА ИЗБЕРЕТЕ ЩЕ ВИ ЗАТРИЕ В ДИКАТУРА КАТО КОРОНА ЛЪЖАТА Е ДОБРЕ ИЗМИСЛЕНА ЗА ДА ЖИВЕЕТЕ В СТРАХ ЗА ДА БЪДЕ НАЛОЖЕНА ДИКТАТУРА СЪБУЖДАЙ СЕ!
Новини по държави: