Last news in Fakti

5 Септември, 2021 10:14 2 249 14

Отново протести срещу мерките във Франция

  • протести-
  • мерки-
  • здравен пропуск-
  • франция

Здравният пропуск се изисква за посещение на музеи, театри, кина, кафенета и ресторанти, както и за пътуване със самолет и влакове

Отново протести срещу мерките във Франция - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

За осми пореден уикенд десетки хиляди хора във Франция протестираха срещу COVID ограниченията, предаде ДПА.

В събота са се провели близо 200 протестни марша в цялата страна. Демонстрациите са насочени към здравния пропуск, изискван от правителството като доказателство за поставена ваксина, преболедуване или отрицателен тест за коронавирус, както и срещу задължителното ваксиниране на работещите в определени професии, включително здрави работници.

Според местните власти най-малко 6000 са излезли по улиците на Монпелие, около 4000 са били демонстрантите в Авиньон и над 18 000 в Париж.

Министерството на вътрешните работи оцени, че в цялата страна участниците в протестни акции са били над 140 000. През юли и август няколко поредни съботи събираха по над 200 000 демонстранти.

Здравният пропуск се изисква за посещение на музеи, театри, кина, кафенета и ресторанти, както и за пътуване със самолет и влакове.

Две трети от французите вече са напълно ваксинирани, а 72,3% са с поставена първа доза.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    57 6 Отговор
    Само си хабят нервите ! Каквото са решили СВЕТОВНИТЕ МАРОДЕРИ това ще стане ако не се пролее КРЪВ !!! Само с протести не става !!!

    Коментиран от #3, #10

  • 2 !!!?

    6 9 Отговор
    Айде..е.. понесоха Исус ! Какофонията е пълна !!!?
  • 3 Нов Световен Ред New World Order

    43 1 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    За жалост си прав. "Господарите" заповядват, а долу е народ срещу народа.
  • 4 обичайна мисъл

    47 1 Отговор
    покажете снимка под микроскоп на изолиран ковид вирус от някоя лаборатория,за да повярваме на лъжите!
  • 5 Гошо

    41 1 Отговор
    Трябва целия свят да се надигне и да се спре тази идиотщина със тестове и ваксини, които не предпазват, само умират хора от тях. Играят си с психиката на хората, който издържи. Но събудените са много.
  • 6 Студопор

    34 0 Отговор
    При условие, че толкова много хора по света протестират, не им ли иде на акъла на тия от горе, че предпочитаме вируса пред ваксината?
  • 7 Тръмп

    2 40 Отговор
    Антиваксърите са най-простите твари на Планетата!;)

    Коментиран от #9

  • 8 Франсоа

    29 1 Отговор
    Няма как един човек, които има поставени всички изпитани ваксини да бъде класифициран като антиваксър, само защото не иска да си постава една единствена експеримантална ваксина.
    1. Отпадане на подписването на информирано съгласие.
    2. Поемане на отговорност от производителите на ваксини за ранните и късните странични ефекти от тях.
    3. Поемане на отговорност от съответните правителства, които призовават за ваксиниране.
    Ако ваксините са напълно безопасни, както всички твърдят, не виждам какъв е проблема, да бъдат изпълнени тези 3 прости условия.
    Но явно този вариант не ги устройва, интересно защо?
  • 9 руска рулетка

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Тръмп":

    надявам се ,че се боцкаш,тръмпи!
  • 10 ⒶⓇⒼⓄⓃ

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Така е. На еврейските господари не им пука за гоите. Във Франция живеят 600000 евреи - предостатъчно за да я колонизират и установят тирания.
  • 11 Онзи

    18 2 Отговор
    С мирни протести няма да стане. Тояги, камъни, коктейли молотов трябва. Това е война за живота ни. Който се примири е обречен да е роб до края на краткия си живот който ще бъде скъсен от отровни инжекции.
  • 12 БРЦК

    2 1 Отговор
    Прав си братко затова крещим ВОЙНА В КРЪВ ДА УДАВИМ ТИРАНА ФАШИСТ. СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ. ИНАЧЕ НИКОГА НЯМА ДА ИМА УТРЕ
  • 13 БРЦК

    0 1 Отговор
    Нека ни притискат нека ни убиват нека ни лъжат нека ни измъчват нека ни ОТНЕМАТ ДЕЦАТА. НЕКА СЕ СЪБУДИМ И ЗАБИЕМ НОЖ В СЪРЦЕТО НА ТИРАНА ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ АЛЧНИ ФИЛАНТРОПИ ВСИЧКИ ПОД ФОРМАТА НА ЗАГРИЖЕНОСТ УБИВАТ НОРМАЛНИЯ ЧОВЕК ДОШЛО Е ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО НЕЩЕМ ПАРТИИ НЕ НИ ТРЯБВАТ НЕ ИСКАМЕ ИЗБОРИ ИСКАМЕ СМЯНА НА НАЧИНА НИ НА ЖИВОТ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СМЕ ОПИТНИ ИДИОТИ
  • 14 АУУУУУ

    1 2 Отговор
    Ехааа тук е пълно с интернет въстанници..... Но никой не чете че 70% са избрали ваксината.... Тоест в Европа антиваксърите са натикани в ъгъла и на никой не му пука за тяхното мнение.... нямаш ваксина = нямаш право на социален живот защото си опасен за другите..... а тези протести до този момент нищо не са постигнали ..... и няма надежда да постигнат....така че единственото което можете е да пишете "сърдити коментари" и да слагате минуси..... ами действайте .....ха ха ха ха
Новини по държави: