Last news in Fakti

27 Септември, 2021 05:09 2 412 5

Великобритания ще помогне на доставчиците на гориво

  • закони за конкуренция-
  • доставчици-
  • гориво-
  • недостиг-
  • спешен план-
  • борис джонсън

Борис Джонсън обмисля спешен план, според който британската армия може да бъде използвана, за да доставя гориво на изпитващите недостиг бензиностанции в страната

Великобритания ще помогне на доставчиците на гориво - 1
Снимка: Shutterstock

Великобритания временно спря действието на законите за конкуренцията, за да позволи на доставчиците на гориво да споделят информация и да съгласуват своята реакция по отношение на недостига на гориво, предаде Ройтерс, пише БТА.

"Въпреки че винаги е имало и продължава да има достатъчно гориво в рафинериите и терминалите, сме наясно, че има някои проблеми със снабдителските вериги", каза министърът на бизнеса, енергетиката и индустриалната стратегия Куази Куартенг след среща с представители на бранша.

По думите му временното спиране на действието на законите за конкуренцията ще позволи на правителството да работи конструктивно с производителите на гориво, доставчиците, превозвачите и търговците, за да направи така, че нарушаването на нормалното функциониране да бъде намалено до минимум.

Вестник "Гардиън" съобщи, че се очаква министър-председателят Борис Джонсън да обмисли спешен план, според който британската армия може да бъде използвана, за да доставя гориво на изпитващите недостиг бензиностанции в страната, посочва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хай файв

    1 9 Отговор
    Няма такова нещо , всеки ден зареждам фейк Нюз

    Коментиран от #3, #4

  • 2 С две думи

    13 2 Отговор
    И как ще подключи армията-като нападнат поредната държава и започнат да грабят богатствата им-включително и петрола??? Ами то англо саксите имат вековен опит в грабежите-що богатства са изнесли от колониите си...--затова и са богати държави--робски труд плюс грабежи ...-това е реалито!!!!
  • 3 Я па го тоя

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хай файв":

    То политиците им признават проблема и търсят някакво решение,а ти си седнал да тролиш тук.
  • 4 Абе

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хай файв":

    Зареждаш ама за 30 паунда, това има ли 20 литра. То затова и зареждаш всеки ден.
  • 5 АЙДУКА

    0 0 Отговор
    БОЙКО НЕ ПОЖЕЛА ДА ИДЕ ДА КАРА ЦИСТЕРНА , ТОЙ ИСКА САМО ЖИПКА И ДА СЕ ШЛЯЕ КРАДЕЙКИ ПО БЪЛГАРИЯТА !
Новини по държави: