Last news in Fakti

2 Декември, 2021 07:31 10 746 16

Жената на Таки рекламира българския павилион на ЕКСПО Дубай

  • жената-
  • таки-
  • рекламира-
  • български павилион-
  • дубай

Сестрата на Боряна Шехтова - Анна Шехтова, пък е представена като фотограф и наскоро е направила изложба със снимки на известни българи, които живеят в Обединените арабски емирства, в българския павилион на изложението.

Жената на Таки рекламира българския павилион на ЕКСПО Дубай - 1
Снимка: Offnews.bg

България се рекламира на световното изложение ЕКСПО Дубай с жената на Христофорос Аманатидис-Таки - Боряна Шехтова, и с Панагюрското златно съкровище. Сестрата на модела - Анна Шехтова, пък е представена като фотограф и наскоро е направила изложба със снимки на известни българи, които живеят в Обединените арабски емирства, в българския павилион на изложението.

На една от фотографиите е Боряна, представена с бащиното си име "като модел и талантлив интериорен дизайнер" и която "работи и създава нейните красиви проекти, вдъхновени от безкрайните възможности в Дубай".

За това са съобщили представители на туристическия бизнес, посетили павилиона, пред TravelNews, цитирани от OFFnews.bg.

Засега не е ясно кой е разрешил изложбата на Анна Шехтова. От Министерството на икономиката - организатор на представянето на България, са обявили, че не е искано тяхното позволение. Министър Даниела Везиева ще назначи проверка по случая, са допълнили от МИ, пред специализираното в туризма издание.

Изпълнител на участието е консорциумът ДЗЗД "БЪЛГАРИЯ ЕКСПО 2020", избран от бившия министър на икономиката Емил Караниколов от ГЕРБ. От месец има нов управител на консорциума – Галина Райчева.

"Изложбата на Анна Шехтова с известни българи в ОАЕ е направена по молба на българския посланик в арабската страна Богдан Коларов. Ние нямаме отношение към това събитие", е заявила Райчева.

Според нея ставало въпрос за частно събитие с гости и пиано. Изложбата не е била включена в официалната програма на българския павилион. Външното министерство и посланик Коларов засега запазват мълчание по въпроса какво е наложило организирането на събитието, кои са били поканените гости и кой е платил за него.

Христофорос Аманатидис-Таки, от когото Боряна има дете, е търсен от българските власти и Интерпол за разпространение на наркотици и се смята, че се укрива в Дубай. Преди да роди, там се премести и жена му, припомня Травелнюз.

Анна Шехтова също живее в Дубай със строителния предприемач Георги Василев, който е съдружник в "Джи пи груп".

Любопитен е и съставът на ДЗЗД "БЪЛГАРИЯ ЕКСПО 2020". В неговия състав влизат фирмите „Проджект Мениджмънт Адвайзори“, АРКА-Л.Т.Д., Д.о.Ф., „Сиела Норма“ и „Инфинити Травел“. Срещу 6,7 млн. лв. те организират българското представяне в Дубай. Не е ясно какъв опит в организирането на изложения има "Сиела Норма" АД - доставчик на машините за изборите. Нейният управител Иван Тодоров е съдружник и в туроператора "Инфинити травел", показва справка в Търговския регистър. Фирмата "Арка" от 20 г. е "абонирана" да прави щандовете на България на туристическите изложения в чужбина.

ЕКСПО Дубай се провежда под наслова "Обединявайки умовете и създавайки бъдещето”. В него участват над 190 държави и проектите им във футуристичния изложбен комплекс създават усещане за цял един град в южните покрайнини на Дубай. То ще продължи до края на март 2022 г.

Българското участие на ЕКСПО Дубай обаче е разочароващо и съпътствано от скандали още при откриването на световното изложение на 1 октомври 2021 г. Тогава реплики на Панагюрското златно съкровище и предмети от Варненския некропол бяха задържани на митницата в Дубай. Последва нулев интерес към българския павилион, който е оформен по доста непривлекателен начин - с мокет на пода и обикновени стъклени витрини.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужас

    98 3 Отговор
    Доказана проститутка, омъжена за доказан наркотрафикант ще представлява България!

    Коментиран от #3

  • 2 Драко

    82 3 Отговор
    Докато страната ни е представяна от метреси на наркобарони и държавата ( ако съществува такава ) нехае по върпоса ( още по-зле , подкрепя) винаги България ще си остане 3 ръка държава .
    Тъжно , но факт !
    Във всички нормални държави близостта с мафията и наркотиците се избягва и се наказва .Докато у нас ти дава предимство и по-добър живот !
    Мизерно тъжно !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Яяяя

    12 47 Отговор
    Международните аферисти кирчо и асенчо са поръчали и организирали изложбата, кой друг! Целта - подпомагане на мафията, с държавни средства! Те това е либерална промяна!
  • 5 Тъп

    46 1 Отговор
    Добре, че не е имало интерес. Пак спасихме имиджа.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 цербер

    16 2 Отговор
    Боряна е представена с бащиното си име като моделка и талантлива интериорна дизайнерка.
  • 8 ????

    46 2 Отговор
    Малииий, тая не беше ли компаньонка, а таки престъпник? Ама то при премиер престъпник е нормално компаньонка, съпруга на престъпник да представа България!
  • 9 ИВАН

    31 0 Отговор
    Време е колелото да се завърти и света да тръгне към добро ... талантливите интериорни дизайнерки и фотографки на боклука
  • 10 Порно

    23 0 Отговор
    Таки отдавна никой не го търси , уреди си нещата , а как - това е въпрос за 1 милион.
  • 11 киро без къро

    22 0 Отговор
    А странно и защо ли има и съвпадение на посолството на ОАЕ в София с офиса на Джи Пи груп на бул. Черни връх 102?
  • 12 жалка картинка

    26 0 Отговор
    четейки за фирмите кото са намесени в тая пумия и за лицата навързани около нея ми става ясно че не само галевите играят със сик (олицетворен от наш толупчо) ами всички подземни играчи са навързани там няма такива филми наши и ваши или добри и лоши всички са едни и същи !!! странко е че се пише за дубай а не се споменава божков голямо издирване голям шум вдигнаха за него и кво нищо ама голямо нищо точно катова нищо каквото е ГЕРБ !!!
  • 13 Бай Иван

    14 2 Отговор
    Още дълго време ще ни срамят калинките от ГЕРБ, но лека полека ще се изчисти гнилочта.
  • 14 dad

    6 0 Отговор
    Ами така е като няма договори за екстрадация. Лошото е, че вече се мръщят ако пратим човек с чадър...
  • 15 Нека гнусна проститутка

    4 0 Отговор
    се научила да прави снимки...
  • 16 ученик

    1 1 Отговор
    какво издирване, каква екстрадиция бе, човека живее в Лондон, значи си е решил правните проблеми, иначе нямаше да може да се измести там от Дубай, вървите след събитията
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания