Last news in Fakti

10 Април, 2013 17:56 2 925 0

Чичолина се връща в политиката

  • чичолина-
  • илона сталер-
  • общински избори-
  • рим

Бившата порнозведа Илона Сталер, известна с артистичния си псевдоним Чичолина, се връща в политиката. През май разкрепостената блондинка смята да се включи в надпреварата на общинските избори в Рим, съобщи Roma Today.

Чичолина, която вече е на 61 години, се готви да издигне своята кандидатура от името на Либералната партия в Италия. Тя е заявила, че споделя приоритетите в политическата програма на партията, особено в сферата на защитата на човешките права. Ако Сталер попадне в Градския съвет на Рим, тя щяла да се бори за признаване на еднополовите бракове, легализация на проституцията и леките наркотици, както и за запазване достойнството на лишените от свобода.

Според в. Messaggero, някогашната порноактриса ще обяви утре до обяд официално решението си да участва в изборите. Политиката не е тера инкогнита за унгарката с еротична кариера в Италия. Още през 1979 г. тя бе активистка на Зелената партия, а по-късно се преориентира към Радикалната партия, чрез която през 1987 г. влезе в парламента. Чичолина беше депутат до 1992 г. и е участвала в подготовката на повече от 12 законопроекта, но нито един от тях навремето не е бил приет.

Тогава Илона Сталер пледираше за свободни сексуални отношения в затворите и за създаването на т.нар. „хотели на любовта“. През 1991 г. тя дори направи собствена политическа формация - „Партия на любовта“.

Актрисата от филми за възрастни е известна и като борец за мир: тя предлагаше секс на Ясер Арафат, Саддам Хюсеин и Осама бен Ладен срещу отказ от агресивната им политика. Никой от тях обаче приживе не се възползва.

През 2002 г. Чичолина се пробва на кметските избори в италианския град Монца, а по-късно неуспешно се опита да стане народен представител и в родната си Унгария. През 2004 г. беше сред кандидатите за кметското кресло в Милано. Неотдавна тя обяви за създаването на Партия на оптимистите-футуристи.

През 2011 г. Сталер заяви, че претендира за пенсия в размер на 40 000 евро, каквато се полага на държавните дейци в Италия, безплатно ползване на обществен транспорт и еднократни безплатни билети за влак и самолет.

Илона Сталер е родена през 1951 г. в Будапеща, но прави кариера в порнобизнеса на Апенините, като през 1972 г. получава италианско гражданство. На 40 години тя се омъжва за един от най-скъпоплатените художници на САЩ – скулптора авангардист Джеф Куунс, от когото има син. След развода тя взема детето от САЩ в Италия, за което води дългогодишни дела с бившия си съпруг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: