Last news in Fakti

24 Март, 2022 13:21 5 669 43

Китай: Не ни обвинявайте!

  • китай-
  • нато-
  • дезинформация-
  • разпространение-
  • външно министерство-
  • китайско

"Твърденията на НАТО, че Китай разпространява дезинформация за кризата в Украйна, сами по себе си са дезинформация."

Китай: Не ни обвинявайте! - 1
Снимка: Shutterstock

"Твърденията на НАТО, че Китай разпространява дезинформация за кризата в Украйна, сами по себе си са дезинформация."

Това заяви говорителят на китайското външно министерство, Уан Уенбин, цитиран от "TeleTrader".

Уан подчерта, че Пекин "заема обективна и оправдана позиция, призовавайки за постигане на прекратяване на огъня възможно най-скоро и избягване на хуманитарна криза".

Той добави, че "по-скоро имаме нужда от рационалност и хладен разум, отколкото да подклаждаме въпроса" и призова за постигане на мир между Русия и Украйна и за стабилност чрез "диалог, а не принуда".

Коментарът на Пекин идва, след като генералният секретар на НАТО, Йенс Столтенберг, обвини Китай, че предоставя на Русия "политическа подкрепа, включително чрез разпространение на откровени лъжи и дезинформация". Той заяви и че НАТО се тревожи, че Китай може да подкрепи руската инвазия в Украйна включително чрез предоставяне на материална подкрепа на Москва.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    20 81 Отговор
    Целият свят би могъл да заживее щастливо поделяйки си ресурсите на орките населяващи северните тундри и блата 💁

    Коментиран от #6, #19, #25

  • 2 Европейка

    6 20 Отговор
    Не че са лоши..Мънинки са..
  • 3 hahahah

    80 10 Отговор
    Последните гърчове и кресливи обвинения на Запада са мед за ушите ми! Про100 Киро по познат като 50cent трескаво търси рубли, за да не го разпне народа!
  • 4 Госあ

    13 35 Отговор
    Комунизъм означава всички да зареждат безплатно от бензиновата колонка расия 💁 Разбира се, руснаците ще продължат да си живеят спокойно както досега на запад и в развития изток, и дори на орките населяващи тундрите ще бъдат осигурени по нормални жилища от землянките 💁
  • 5 Наркос

    38 0 Отговор
    Китайците много добре разбират ситуацията. Всеки конфликт в Европа е печалба за тях и ги приближава с една стъпка по-близо до възстановяването на империята им.
    Нямат търпение Сащ да влезе в по-голяма война и да си вземат Тайван. Боли ги фара за руснаците или украинците... През втората световна наблегнаха 100% над възстановяване на земите взети от Япония и 0% подкрепа за Русия.

    Коментиран от #11

  • 6 Малката муха

    59 7 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Малка поправка: целият свят би живял по-спокойно, ако USA не се опитваше постоянно и навсякъде да налага техните правила и "демокрация". Да се изселват всички американци на Марс и да освободят Земята от наглостта си.

    Коментиран от #16, #17

  • 7 Антон

    8 45 Отговор
    Ако някой лъже повече от Путин (и прикритите руски комунисти), то това са явните комунистически страни - Китай, Виетнам, Северна Корея.
  • 8 Янки Дудъл

    31 4 Отговор
    Гоу хоум,янки.Гейм оувър.Петроюани,Нови съюзи,за вас-мидъл фингър.Аре бай.
  • 9 Кака ПЕНА от Герена

    2 31 Отговор
    Какви гърчове, Като ушанките затънаха до кръста в л.........на
  • 10 Христо Божилов

    31 5 Отговор
    Кога ли ще им писне на дръпнатите и ще се обединят с Русия за завладяването на света
  • 11 Госあ

    5 31 Отговор

    До коментар #5 от "Наркос":

    Ако искат да възстановят империята си, Китай трябва да имат добри взаимоотношения или с Европа или със САЩ. В миналото, когато са били империя са имали такива с Европа (е, тогава не е имало селяци в СА, а индианци), а сега отношенията със САЩ са доста лоши. Мнението ми е, че Китай наистина са искрени в намеренията си за мир в Европа и добри отношения с Европа и Русия, като елиминират напълно САЩ, Япония и Великобритания, но с орките в русия това е невъзможно.

    Коментиран от #24

  • 12 Васил

    10 16 Отговор
    Китай до сега се криеше зад Русия или каквото е останало от тази държава знаят че ще има потропване и на тяхната врата.
  • 13 ползи

    43 3 Отговор
    На всички е ясно, че полза от тази война имат най-вече американците! Те ще продават своя втечнен газ на високи цени, своите оръжия на невъоръжена Европа, и ще имат една омаломощена и съсипана от санкции Русия! Затова се стремят с всички средства да продължат войната!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Weiss

    32 3 Отговор
    Първият коментиращ, може би неволно, определи същността на конфликта. Битката е за ресурсите на другите, които, според ръководителите на Свободния свят, трябва да принадлежат на тях. Нещо неясно?

    Коментиран от #20

  • 16 Марсианец

    16 2 Отговор

    До коментар #6 от "Малката муха":

    Аа не, няма са разберем, дръжте си ги на Земята, неа ни окупират убавата планета. И да и да ни омайват марсианките с феминизъм , да стават джендърки. Засега с малките марсианчета проблеми нямаме, марсианките раждат.
  • 17 Госあ

    15 6 Отговор

    До коментар #6 от "Малката муха":

    Това, че съм настроен толкова отрицателно към руснаците, не означава че харесвам агресивните селяндури от сащ и европейското простолюдие, което не е малко и е много противно.
  • 18 Мда

    16 3 Отговор
    сенилния е решил света да си ходи с него. Русия не му ли стига, че и Китай едновременно.
  • 19 ще ти се

    26 1 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Нима си мислиш ,че тези ресурси ще стигнат до теб? Помисли, ако на всички американски милиардери им се вземат крадените от цял свят пари, колко щастливо ще се живее!

    Коментиран от #22

  • 20 Госあ

    9 29 Отговор

    До коментар #15 от "Weiss":

    Всъщност, руснаците тръгнаха в 21 век да заграбват ресурси и още територии от независима европейска страна. Това е ясно на всички.

    Коментиран от #27

  • 21 Хайде сега

    12 1 Отговор
    И
    Китай!
  • 22 Госあ

    2 21 Отговор

    До коментар #19 от "ще ти се":

    С пари не се живее, това е утопия на болшевиките, които си мислят че с пари може да се осигури всичко.
  • 23 Глупаци

    6 15 Отговор
    На западните компании да им е за урок това което се случи в Русия и оттука натам да внимават като инвестират в комунистически режими.
  • 24 Фриман

    15 4 Отговор

    До коментар #11 от "Госあ":

    Смешен си с твърденията си, че загниваща Европа от своята сляпост и джендерофилия представлява за Китай интерес в стратегическо сътрудничество, докато Европа е управявана от САЩ. Китайци разбират, че ако ще дадат на САЩ да правят каквото си искат със световния ред и икномиката, то след Русия следващите са те. Това е прописано в официалната военна доктрина на САЩ и представяват фактически планове. Не бъди сляп, Китай, Русия и Индия могат да обърнат световната икономика, като се откажат от долара. А това вече се случи в Русия, чакаме няколко заявления на Байдън за Тайван.

    Коментиран от #30

  • 25 Смех

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Ти да не си наполеон 2-ри или Хилер.. май ще те копат в ледовете...
  • 26 Олга

    17 1 Отговор
    Империята на лъжата - САЩ са вбесени, че не могат да направят от Китай своя пудел както с други държави и да го обърнат против Русия. САЩ не крият, че обикаляли една по една държави и ги принуждавали да се присъединят към санкциите, а при съпротива заплашвали с конкретни мерки за наказание.
    САЩ от години упражняват терор към света - заплахи и извиване на ръцете, насилие. Методите им са откровено бандитски.Тази държава задължително ще бъде “приземена” на задника си. Не може целия свят да търпи диктат на самозабравила се и престъпна държава, постоянно развързваща войни и държаща в напрежение, страх и нестабилност целия свят.
  • 27 Диванен Геостратег

    13 3 Отговор

    До коментар #20 от "Госあ":

    В грешка си. Русия не почна тая война за ресурси, а заради геостратегически интереси и заради военната си сигурност. От Харков до Москва по птичи полет е под 5 минути ракетно време. Това беше червената линия, която накара руснаците да почнат войната, въпреки всички негативи и жертви, които дават. САЩ за пореден път използваха влиянието си да подпалят война между братски народи. Това става всеки път с подкрепа на най-крайните радикали.
    В Афганистан срещу СССР те подкрепяха талибаните и ги превърнаха в сила, с която после сами не можаха да се справят. Осама бин Ладен си е поредния франкенщайн на САЩ.
    В Ирак и Сирия създадоха Ислямска държава, от която после Европа пропищя от атентати.
    В Украйна САЩ подкрепят неонацистите, които са по-зле от нашите скинари и те поведоха война срещу всички неукраинци, включително и българите там.
    Нашият чисто български интерес е против това и предното украински правителства, които водят такава ксенофобска политика. И Зеленски и Порошенко воюват срещу народа си.
    Това беше и фиктивният повод за войната. Реалният е военната заплаха от вражеска база под носа на Москва.

    Коментиран от #29, #34, #41

  • 28 Абе,

    8 1 Отговор
    Вие всичките засипвате с оръжие,борещият се за мир и преговори,наркоман и обвинявате други за същото ! Свиквайте - европа и краварника с/у останалият свят !
  • 29 Гост

    3 10 Отговор

    До коментар #27 от "Диванен Геостратег":

    Тя русия затова нападна всичките си съседи нали,защото все се притеснява за сигурността си.Ами съседните й държави не се ли притесняват ,след като всичките съседи на русия са унищожени до един от руската агресия ,а никоя държава съседна на русия НИКОГА не е нападала русия ? Може ли да си толкова долен и нагъл нещастник бе ? Заплахата за региона е само и единствено една и я се нарича РУСИЯ ! ДРУГ ФАКТОР НЯМА ! русия напада , а нея не я нападат ! Седиш ти в дома си,идва русия ,унищожава ти цялата държава и ти казва "извинявяй въпрос на националната ни сигурност" А за националната сигурност на унищожените държави няма значение нали ? Важно е да мислим русийката милата как е и дали в болните им мозъци се чувстват застрашени..Другите държави не са важни.Е сега обаче вече русия ще си носи кръста и ще бъде северна корея номер 2.Руснаците заслужават само глад,изолация и пещерен живот и да нямат никакъв контакт със света и цивилизацията !

    Коментиран от #31, #32

  • 30 Госあ

    1 6 Отговор

    До коментар #24 от "Фриман":

    Китай и Индия са две различни неща. Освен това са в дългогодишен конфликт, а руснаците са един воденичен камък на шията на всеки който се е захванал с тях. Много алчни, агресивни и прости са. Не случайно дори самите руснаци се изнасят с 200 оттам. Имам предвид читавите.
  • 31 Госあ

    1 5 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    Точно така ! И Китай са наясно с това.
  • 32 Диванен Геостратег

    8 1 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    Не съм тръгнал да защитавам имперските амбиции на Русия. Но те предупреждават от 90-те години за този развой на нещата, предупреждаваха и западните експерти. Никой не ги чу, напротив САЩ наляха 5 милиарда долара в Майдана и последвалите събития. И накрая си подпалиха войната, която дестабилизира всички ни в момента. Най-умното би било Зеленски да се кротне малко и да седнат да преговарят с руснаците. Проспа си шансовете и той и Порошенко. Украйна не спази Минските споразумения, които сама подписа. Обещаваха им прием в НАТО и ЕС, като за първото Русия каза, че няма да го позволи. Ако вместо Путин на власт беше някой от руските ястреби, войната щеше да е пламнала много по-рано и току беше прерастнала в световна. И сега шансът за това не е за подценяване. В Европа политиците още слушат пропагандата, а не експертите, без да си дават сметка колко е опасно това за всички ни.
    Светне ли ти "слънце" през нощта и да се завиеш през глава няма да те спаси...

    Коментиран от #36, #39

  • 33 Някой тулуп от Евроатлантиците чете ли

    7 1 Отговор
    "по-скоро имаме нужда от рационалност и хладен разум, отколкото да подклаждаме въпроса"

    китайците винаги са били супер дипломатични и премерени. думата "подклаждаме" - какво ли имат в предвид? Сигурно много се кефят на целия Запад, визирам тук Щатие главно, как праща оръжия и какво ли още не !
  • 34 Няма смисъл

    7 1 Отговор

    До коментар #27 от "Диванен Геостратег":

    Дядо казваше :" Чадо, у издънено каче вода не наливай !!"

    ГЕОПОЛИТИКАТА е твърде висока топка за наште драскачи евроатлантици.

    Нека си вярват на Зеленски и Байдън и да им се кланят и робуват.

    Коментиран от #40

  • 35 Зеленски няма ли да се обърне към Тайван

    3 1 Отговор
    Кога ще има видео с Тайван?

    Чакам е нетърпение.
  • 36 Госあ

    1 6 Отговор

    До коментар #32 от "Диванен Геостратег":

    Условията на кремъл непрестанно се менят. Няма как да се преговаря. Та тия искаха по едно време НАТО да се изтегли от България и Румъния. Сега обаче, НАТО ще влезе в Швеция и Финландия. И с право. Аз не съм тръгнал да обиждам пък всички руснаци, много добре знам че има читави и умни, обаче вече 20 години си избират едно просто ченге, което неминуемо ще скъса всякаква връзка на Русия с цивилизацията.
  • 37 Елена

    6 1 Отговор
    Всички напуснали Русия западни производители са били заменени с китайски такива. Те продават на много ниски цени. Западняците вече никога няма да бъдат допуснати обратно на руския пазар! Китайците спечелиха невероятно много! Вижте как западните модни марки продават на силно намалени цени своите стоки. Има един сайт БестСикрет. Рекламираха го тук във факти.бг, имаше линк. Регистрирах се. Гучи, Карл Лагерфелд, и други подобни рекламират стоките си на мен, паднали са до нивото на моето неплатежоспособно търсене. Смехория.

    Коментиран от #38

  • 38 Роко

    0 2 Отговор

    До коментар #37 от "Елена":

    Миличка всички напуснали западни производители не са заменени от китайски компании. Всички китайски компании продаващи на руския пазар са увеличили цените няколко пъти и са намалили доставките с 60-70% (във връзка с нарушената логистика?!?!?!? или поне това е официалната версия която е далеч от истината). Колкото до сайта предлагащ Гучи, Карл Лагерфелд и други подобни марки на народни цени ще ти кажа само едно БАЛЪЦИТЕ НИКОГА НЕ СВЪРШВАТ успех с ментетата. А да един съвет ползвай еднократна карта при покупка от там и проверявай редовно дали не си станала горд собственик на многохиляден кредит.
  • 39 Роко

    0 2 Отговор

    До коментар #32 от "Диванен Геостратег":

    Приятелю през 90-те Русия приветстваше разширението на НАТО. Защо? Ми защото НАТО хранеше Русия 1992-97 година и времето за пътуване на храните намаляваше с всяко разширение на НАТО. Зеленски трябвало да кротне. Значи в домът ти влиза въоръжен бандит настанява се в две от стайте на домът ти заявявайки че са негови и ти трябва мълчаливо да приемеш кражбата. След няколко години решава че това му е малко и решава да ти вземе още от жилището и ти отново трябва да се съгласиш?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Роко

    0 3 Отговор

    До коментар #27 от "Диванен Геостратег":

    Пич за колко време се лети от Талин или Вилнюс до Москва? А до Питер? Да приятелю в Украйна има неонацистки партии (които на последните избори взеха 0,9% от гласовете, пример в България неонацистката Атака само до преди година участваше в правителството и имаше над 4% гласовете, във Франция откровенно нацистката партия на Марин льо Пен е трета политическа сила). През 2014 година гледах кадри от Крим където публично изгаряха книги (щото са напечатани на украински език и това много ми напомни на Берлин 1934 само за справка източника на видеото беше руски хвалеха се с фашистката си постъпка). За последните години бяха проведени две сборища на неофашистки партии в Европа и двете организирани от руската държава първото във Виена (градът на Хитлер) второто в Санкт Петербург (града на Путин) и на двете не присъства нито един украинец). А да огромните залежи шистов газ в Донбас нямат нищо общо с руската инвазия ша знаеш

    Коментиран от #43

  • 42 Жоро

    1 0 Отговор
    Нали Полша предложи умиротворители да вкарат в Украйна ето Китай са най подходящи ма на САЩ не им изнася
  • 43 Жоро

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Роко":

    Приятелю САЩ какви се явяват в случая адвокати на булката бита от мъжа си ли!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания