Last news in Fakti

25 Април, 2022 12:20 687 4

Единайсет арестувани в Гърция за нелегални фойерверки на Великден

  • гърция-
  • великден-
  • атина-
  • фойерверки-
  • арести

Гръцката полиция арестува 11 души и задържа други осем за опасни фойерверки в Атина

Единайсет арестувани в Гърция за нелегални фойерверки на Великден - 1
Снимка: Shutterstock

Гръцката полиция арестува 11 души и задържа други осем по обвинения в опити да използват опасни фойерверки на няколко места в Атина по случай Великден, съобщи в. „Катимерини“.

Единайсет души са обвинени в палеж, опит за взривяване на експлозиви, създаване и притежание на запалими материали, опит за нанасяне на тежка телесна повреда на полицейски служител, насилие срещу длъжностни лица, нарушаване на обществения ред и на законите за фойерверките, както и за нанасяне на материални щети. Обвиняемите са били арестувани по време на патрули на гръцката полиция около църкви в нощта на Възкресение Христово, посочва вестникът.

Полицията е конфискувала 17 самоделни взривни устройства, 27 запалителни бомби (коктейли "Молотов"), 103 фойерверки, 18 пиратки, 5 бутилки с бутан и 2 туби с бензин.

За първи път от три години гърците успяха да отпразнуват православния Великден без ограниченията, наложени от пандемията от коронавирус, отбелязва Асошиейтед прес.

Много хора пътуваха в страната, като по данни на полицията и пристанищните власти пътуванията тази година са били значително повече отколкото преди пандемията. Тази година църквите бяха пълни, а различните събития и церемонии привлякоха много хора, отбелязва агенцията.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    5 1 Отговор
    Отлъчените поп-протестър на шорош пусна ли вчера зарята?
  • 2 Правилно

    1 0 Отговор
    Като има арестувани, няма убити с нож.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пловдив

    4 2 Отговор
    Тук кога ще започнат да арестуват комплексари те, които ползват фойерверки за рожденни дни, сватби, кръщенета и други тъпи поводи, които не интересуват никого... ?!
Новини по държави: