Last news in Fakti

14 Август, 2022 06:04 1 224 6

Салман Рушди вече не е на командно дишане

  • салман рушди-
  • болница-
  • командно дишане-
  • ранен-
  • нападение

Раненият писател може да говори

Салман Рушди вече не е на командно дишане - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Авторът на „Сатанински строфи“ Салман Рушди вече не е на командно дишане и ден след като беше намушкан в щата Ню Йорк, може да говори, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Рушди остава в болница със сериозни наранявания, но писателят Аатиш Тасир снощи написа в „Туитър“, че „машината е изключена и той говори (и се шегува)“. Литературният агент на Рушди Андрю Уайли потвърди тази информация без да дава допълнителни подробности.

По-рано вчера мъжът, обвинен в петъчното нападение в института "Шътокуа" – център за образование и отдих, пледира невинен по обвиненията в опит за убийство и нападение, наречени от прокурора „планирано“ престъпление.

Обвиненият Хади Матар, на 24 години, беше задържан без право на гаранция.

75-годишният Рушди е получил наранявания в окото, ръката и черния дроб. Той може да загуби зрението на пострадалото око, каза агентът му.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аман от заобикаляне

    9 6 Отговор
    Абе какво ни занимавате, с личности, които по никакъв начин не са допринесли, с каквото и да било, на нашия народ. Тоя да не някой от пасторите в еврейските общности, че така жално го оповестявате на всеки кръгъл час?!
    Или просто заобикаляте важните истински новини, с глупости. Трагедии се случват някъде на всяка секунда... Или подбрани личности са важни... кУроната, ваксините и Война, БСП и Футбол?!? Това ако е журналистика!!!
  • 2 Нямам Срам

    5 5 Отговор
    На тоя му е малко ...
  • 3 Роза

    8 7 Отговор
    Дано оживее,макар и с едно око!Смел човек е Рушди! А фанатизираното пишлеме,дето го е нападнало,да гние в затвора дълго време!
  • 4 Пешо

    5 4 Отговор
    И това американско мекере си намери майстора.
  • 5 Теодоро

    4 3 Отговор
    ТОЗИ ПЪТ СЕ ОТЪРВА..НО ОТТУК НАТАТЪК ТРЯБВА ДА Е СМИРЕН И ДА НЕ ПИШЕ ИЗМИШЛЬОТИНИ,ЗАЩОТО ГОСПОД ГЛЕДА И СЛУША..
  • 6 Гост

    4 4 Отговор
    Е и какво от това . Този нещо не ние известен нищо не съм чел от него. Каква е тази мания да се пише за всеки световно нейзвестен известен.