Last news in Fakti

21 Август, 2022 05:28 4 787 5

Атакуваха гръцката газова система

  • гърция-
  • газова система-
  • кибератака

Киберпрестъпниците са се опитали да получат незаконен достъп до електронни файлове на Оператора на гръцката Национална система за природен газ

Атакуваха гръцката газова система - 1
Снимка: nato.int

Операторът на гръцката Национална система за природен газ (DESFA) съобщи, че е претърпял кибератака срещу част от ай ти инфраструктурата си, предаде БНР.

Уточнява се, че киберпрестъпници са се опитали да получат незаконен достъп до електронни файлове на Оператора на гръцката Национална система за природен газ.

Изданието "Катимерини" допълва, че е потвърдено, че кибератаката се е отразила на достъпността на някои системи и е възможно изтичане на редица файлове и данни.

Въпреки това от DESFA успокояват, че са успели да осигурят и да продължат експлоатацията на гръцката Национална система за природен газ по надежден начин".

От DESFA уверяват още, че "управлението на гръцката Национална система за природен газ продължава да функционира безпроблемно и операторът продължава да доставя газ до всички входни и изходни точки на страната по безопасен и адекватен начин".


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Търбач

    10 1 Отговор
    Пазете търбата !
  • 2 Иван

    6 4 Отговор
    Шоу може да се получи ако по някаква причина спре газта за азерите, я пропуск в договора, я нова двойна цена ...

    Коментиран от #3

  • 3 Газовик

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Тепърва почват изненадите с евтинията !
  • 4 АУУУУУ

    12 5 Отговор
    ГАЗПРОМ СЕ ОПИТВА ДА ОЖИВЕЕ ........ХА ХА ХА
  • 5 Павел пенев

    4 1 Отговор
    За какво е атакувана гръцката газова система? Тя работи изцяло с газ от Русия и Азербайджан.
Новини по държави: