Last news in Fakti

21 Август, 2022 05:37 4 626 5

Австрия остава под вода

  • австрия-
  • наводнения-
  • щети-
  • дъждове

Метеоролозите съобщиха за рекордни количества валежи в западния регион през последните 24 часа

Австрия остава под вода - 1
Снимка: БГНЕС

Метеоролозите съобщиха за рекордни количества валежи в западния регион през последните 24 часа. Сред най-засегнатите места е австрийският планински район Форарлберг, предаде БГНЕС.

Волфурт в долната част на долината на река Рейн е една от общините във Форарлберг, която е особено засегната от бурите. В петък вечерта потоци наводниха центъра на селото, последвано от кални свлачища.

Пожарникарите работят неуморно, за да разчистят засегнатите пътища и села. Повече от 1 500 повиквания са били подадени за разчистване на наводнения или кални свлачища в района. За щастие обаче във Форарлберг не се съобщава за ранени или жертви.

Важен участък от магистралата в долината на Рейн (А14) беше затворен за часове, което доведе до спиране на движението в долината на Долен Рейн. Все пак спирането на дъжда около полунощ донесе значително облекчение.

В Дорнбирн бяха наводнени множество къщи, гаражи и улици. В близкия Шварцах също беше задействана тревога за бедствие.

Засегнато беше и движението на влаковете. Железопътните услуги между Линдау и Брегенц бяха временно преустановени рано сутринта в събота.

На други места силните валежи засегнаха и южната част на Бавария, Германия. Регионалната полиция съобщи, че най-малко петима души са загинали в резултат на паднали дървета.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бонев

    17 3 Отговор
    След голямата суша която беше налегнала Европа благодарение на глобалното затопляне, сега Австрия е под вода благодарение..... Глобалното затопляне. Голем смех.
  • 2 Ироничен

    5 0 Отговор
    До няколко дни Дунав ще се напълни.
    Вали и у нас. Айде да спрете да ревете.
  • 3 Мдаа

    10 1 Отговор
    Докато един ден всички новини са за това, как ше умрем от липса на вода, на следващия са "Европа е под вода" ...важното е народа да живее в стрес !
  • 4 Мдаа

    4 0 Отговор
    Докато един ден всички новини са за това, как ше умрем от липса на вода, на следващия са "Европа е под вода" ...важното е народа да живее в стрес !
  • 5 Празник Минчев

    1 0 Отговор
    Климатът е субтропиччен като на Бангладеш.
    Един месец дъжд, и после сух и горещ период до 50 градуса
Новини по държави: