Last news in Fakti

21 Август, 2022 06:03 1 192 9

Пристанищни и железопътни работници стачкуват на Острова

  • велкобритания-
  • стачка-
  • пристанищни работници-
  • железопътни работници

Това е поредната стачка на индустриални работници, засегнала икономиката на Обединеното кралство

Пристанищни и железопътни работници стачкуват на Острова - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС-архив

Близо 2000 работници в най-голямото пристанище за разтоварване на контейнери във Великобритания ще започнат осемдневна стачка днес заради спор за заплатите, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Това е поредната стачка на индустриални работници, засегнала икономиката на Обединеното кралство, отбелязва агенцията.

Работници, сред които кранисти и оператори на машини, ще напуснат работа в пристанище Феликсстоу на източното крайбрежие на Англия, което обработва около 4 милиона контейнера годишно от 2000 кораба. Стачката идва в момент, когато хората във Великобритания днес се сблъскаха с прекъсвания на транспортните услуги за трети ден тази седмица, тъй като хиляди железопътни работници продължават летните стачки в търсене на по-добро заплащане и сигурност на работното място на фона на рязкото повишаване на цените на храните и енергията.

Очакваше се вчера да се движи само един от всеки пет влака в Обединеното кралство, а в някои райони влаковете нямаше да се движат през целия ден. Сред засегнатите бяха феновете на футбола и крикета, както и туристите. Прекъсванията ще продължат и днес, а профсъюзните лидери твърдят, че са възможни нови стачки.

В петък по-голямата част от линиите на лондонското метро не се движеха поради друга стачка.

Феликсстоу обработва почти половината от контейнерните товари, пристигащи в страната. Стачката може да наложи плавателните съдове да да бъдат пренасочени към други пристанища във Великобритания или Европа.

Все по-голям брой профсъюзи планират стачки, тъй като Великобритания е изправена пред най-тежката криза на разходите за живот от десетилетия насам, отбелязва АП. По последни данни инфлацията е 10,1 % - най-високата за последните 40 години - и все повече британци трудно се справят с рязко нарастващите сметки за енергия и храна, тъй като заплатите не успяват да догонят разходите за живот.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нека

    9 1 Отговор
    Акъл да им дойде !
  • 2 ТаУмВзе

    8 2 Отговор
    Роби нема Действайте!
  • 3 Не може да бъде Стачки в Англия?

    13 0 Отговор
    Там е Пълна Демокрация, всичко Цъфти и Пее!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Една

    8 0 Отговор
    Лицемерите искаха санкции, ето им санкции!
  • 6 Рошко

    3 0 Отговор
    Западс нещо започна да буксува, още малко да застуди па да видим ше налагат ли пак санкции
  • 7 Калпазанин

    2 0 Отговор
    Ковчежника им ротшилд ше им напечата паунди и готово
  • 8 Някой

    3 0 Отговор
    Радват ме подобни новини. Островитяните реагират на сянкциите срещу Русия. Инфлациятя ги заля като приливня вълна и държавата изпадна в хаос.
    Супер! Товя е световени терорист 2, веднага след САЩ.

    Нека видят от пъро лице е да сееш хаос в други страни. Сега, с техните камъни по техните глави. Високибцени на горивя и храни. Дори липса на места на последните....А зимата още не е започнала...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: