Last news in Fakti

26 Август, 2022 09:40 2 767 7

Великобритания с рекорден брой новопристигнали

  • великобритания-
  • лондон-
  • мигранти-
  • новопристигнали

Броят на лицата, пристигащи да живеят дългосрочно във Великобритания, се е увеличил до 1,1 милиона

Великобритания с рекорден брой новопристигнали  - 1
Снимка: Shutterstock

Броят на лицата, пристигащи да живеят дългосрочно във Великобритания, се е увеличил до 1,1 милиона - за първи път достига това ниво - през годината до юни, съобщи "Дейли мейл".

От тях, 331 000 са пристигнали с работни визи, което е 72 процента увеличение спрямо периода преди пандемията от 2019 г.

Визите за студенти са нараснали до малко под 487 000, което е ръст от 71 процента спрямо 2019 г.

Индийците са най-многобройни сред студентите - почти 118 000, което е с повече от три пъти спрямо 2019 г. Те изпревариха китайските студенти със 115 000.

Други 82 000 семейни визи са предоставени от Министерството на вътрешните работи. Повече от 230 000 пристигнали чрез схеми за презаселване са останалите, включително украинци, търсещи убежище.

"Рекордните 1,1 милиона визи за в Обединеното кралство показват още по-ясно, че правителството не е имало намерение да изпълни обещанието си да контролира имиграцията.", са заявили от Migration Watch UK.

Но Кевин Фостър, министърът на законната миграция, настоя, че издаването на работни визи е "жизненоважно" за привличането на ключови работници.

Източник: "Дейли мейл"


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха Ха

    22 0 Отговор
    индианци и патладжани...............
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 А българи

    20 1 Отговор
    А българи заблудени овчици да ходят за ягоди има ли
  • 4 защо триете?

    13 0 Отговор
    стане като там с подобни благодарение на снизходителната политика на мвр допускащи от кол и въже. В центъра на софия има често се срещат от близкия изток и ще се увеличават непрекъснато защото един ден запада ще изтрезнее и ще затегне достъпа им
  • 5 Англичанин

    15 1 Отговор
    Нали имаше Брекзит? Нали обещанията бяха, че с излизането от ЕС миграцията ще спадне до 200 000 души на година и разходите щели да се пренасочат към здравната система? Даже на автобусите от градския транспорт пишеше това. Май не стана нито едното, нито другото. Само където мигрантският поток като цяло, без украинците, вече не е от европейци...
  • 6 Зевзека

    4 0 Отговор
    Не искат европейци, според статистиката искат индийци. Нищо лошо. Индиец ще им стане и премиер и тогава Великобритания ще бъде колония на Индия. Интересно нещо е историята и Вселенския хумор, не мислите ли?
  • 7 Петра

    4 0 Отговор
    Жалко! Някога бяха хубава държава. Но тогава кралицата беше по-млада и дърпаше конците. Сега не я чуват и не я забелязват дори. И гледайте какво става! Е, както казах жалко. Хубава държава бяха!
Новини по държави: