Last news in Fakti

3 Септември, 2022 05:49 1 352 3

Борис Джонсън ще предприеме правни действия срещу разследването на партитата му

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • разследване-
  • партита-
  • даунинг ктрийт-
  • премиер

Основният въпрос по това разследване е дали Джонсън е въвел парламента в заблуждение, като е казал на депутатите, че незаконни партита с участието на представители на властта не е имало

Борис Джонсън ще предприеме правни действия срещу разследването на партитата му - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън, който скоро ще се раздели с поста си, ще предприеме правни действия срещу разследването, водено от парламентарна комисия, във връзка с незаконните партита на "Даунинг стрийт" 10, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Основният въпрос по това разследване е дали Джонсън е въвел парламента в заблуждение, като е казал на депутатите, че незаконни партита с участието на представители на властта не е имало.

Очаква се да бъде публикувано правно становище по случая, изготвено от видния юрист лорд Дейвид Паник, който е член на Камарата на лордовете на британския парламент.

В. "Дейли мейл" съобщи, като се позова на високопоставен източник, че становището на лорд Паник ще бъде базирано върху аргумента, че ако комисията постанови решение, което има общо с намеренията, с вътрешния свят на премиера Джонсън, то това ще представлява застрашаване на демокрацията.

Очаква се в становището да се казва, че ако комисията не успее убедително да докаже, че Джонсън съзнателно е подвел депутатите, то това може да доведе до самоцензура от страна на идните премиери, които ще бъдат поставени в ситуация да се страхуват, че е евентуално биха могли да кажат неистина.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛЪЖИ

    15 0 Отговор
    и ИЗМАМИ това са политиците в цял свят а и на други планети!!
    Доживотен затвор с тежък принудителен труд за тях!!
    СЪБУДЕТЕ СЕ ХОРА!!
  • 2 Фо14

    8 0 Отговор
    Откакто Ердоган го направи за смях ,като сложи ръка на рамото му , вече този английски джентълмен няма никакъв авторитет.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: